Cum se prepara macaroane cu branza

Printeaza

Cum se prepara macaroane cu branza – Aceasta reteta simpla si delicioasa imbina textura cremoasa a sosului de branza cu consistenta perfecta a macaroanelor, oferindu-ti o experienta culinara de neuitat.

Ingrediente

  • 400 g macaroane
  • 200 g branza cheddar rasa
  • 50 g parmezan ras
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita mustar dijon (optional)
  • Sare si piper dupa gust
  • Pesmet pentru crusta (optional)
  • Patrunjel tocat pentru decor (optional)

Utensile necesare

  • Oala mare pentru fiert macaroanele
  • Cratita pentru sos
  • Tel sau lingura de lemn
  • Tava pentru copt (optional)
  • Rade pentru branza

 

Preparare

Cum se prepara macaroane cu branza: Pune o oala mare cu apa la fiert. Adauga sare dupa gust.

Cand apa incepe sa fiarba, adauga macaroanele si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj, de obicei intre 8-10 minute, pana devin al dente.

Scurge macaroanele si clateste-le cu apa rece pentru a opri procesul de gatire. Lasa-le deoparte.

In timp ce macaroanele fierb, incepe sa pregatesti sosul de branza. Intr-o cratita mare, topeste untul la foc mediu.

Adauga faina si amesteca bine cu un tel sau o lingura de lemn pana se formeaza un roux (un amestec omogen de unt si faina). Gateste roux-ul pentru 1-2 minute, avand grija sa nu se arda.

Incepe sa adaugi laptele treptat, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Continua sa amesteci pana cand sosul incepe sa se ingroase.

Dupa ce sosul s-a ingrosat, reduce focul si adauga branza cheddar rasa si parmezanul. Amesteca bine pana cand branza se topeste si sosul devine cremos.

Daca doresti, poti adauga mustar dijon pentru un plus de aroma. Asezoneaza sosul cu sare si piper dupa gust.

Adauga macaroanele fierte in cratita cu sosul de branza. Amesteca bine pentru a te asigura ca fiecare macaroana este acoperita uniform cu sosul cremos.

In acest punct, poti servi macaroanele cu branza direct din cratita sau le poti transfera intr-o tava de copt pentru a obtine o crusta crocanta.

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Transfera macaroanele cu branza intr-o tava de copt unsa cu putin unt.

Presara pesmet deasupra pentru a crea o crusta crocanta. Poti adauga si putin parmezan ras suplimentar pentru un plus de savoare.

Coace macaroanele cu branza in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute, pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Scoate tava din cuptor si lasa macaroanele sa se raceasca putin inainte de a le servi.

Presara patrunjel tocat deasupra pentru un aspect proaspat si o nota de aroma.

Serveste macaroanele cu branza calde, alaturi de o salata verde sau legume sotate, daca doresti.

 

Sfaturi suplimentare

Poti folosi si alte tipuri de branza pentru a varia aroma, cum ar fi branza gouda, emmental sau gruyere.

Pentru o varianta mai bogata, poti adauga bucati de bacon prajit sau sunca in sosul de branza.

Daca preferi un sos mai picant, adauga putina boia de ardei iute sau fulgi de chili in sos.

 

Prepararea acestui fel de mancare nu necesita abilitati speciale de gatit, ci doar ingredientele potrivite si putina rabdare.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.