Clatite cu sos de capsuni si artar din: banane, oua, faina de cocos, praf de copt, capsuni, sirop de artar, amidon, frisca. Ingrediente clatite: 3 banane 6 oua 1/3 cana de faina de cocos 1 lingurita praf de copt Ingrediente sos de capsuni: 300 g căpșuni congelate 2 linguri de sirop de arțar 1 linguriță […]
Cum se prepara niste clatite perfecte
PrinteazaO reteta foarte simpla despre cum se prepara niste clatite perfecte din faina alba simpla, oua, lapte semi degresat si ulei de floarea soarelui sau vegetal.
Poate te intereseaza si:
- l00 g făină aibă simplă
- 2 ouă
- 300 ml lapte semi degresat
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui sau vegetal, plus extra pentru prăjit
Mod de preparare:
Incorporarea făinii
Se pun făină şi un praf de sare într-un castron mare şi se face o adâncitură în mijlocul făinii unde se pun ouăle, se toarnă aproximativ 50ml lapte şi o lingură de ulei.
Se amestecă dinspre centru, încorporând treptat făina de pe margini, până se amestecă toată cu ouăle, laptele şi uleiul.
Se bate compoziţia cu telul, până se obţine o pastă omogenă, fină şi groasă. Se mai adaugă puţin lapte dacă amestecul este prea gros.
Consistenţa ideală
Se încinge tigaia pe foc mediu, apoi se unge cu ajutorul unui prosop de hârtie îmbibat în ulei.
Cu ajutorul unui polonic, se toarnă din aluat în tigaie, mişcând tigaia pentru a acoperi toată suprafaţa cu un strat subţire şi uniform de compoziţie. Excesul se toarnă repede într-o cană.
Se pune tigaia pe foc. Dacă tigaia are temperatura ideală, foaia de clătită trebuie să fie gata pentru întors în aproximativ 30 de secunde.
Excesul de amestec turnat în cană se toarnă în castronul unde se află restul de aluat.
Finisarea aluatului
Se adaugă o porţie bună de lapte şi se amestecă bine pentru a fluidiza aluatul.
Se continuă amestecarea turnând continuu tot laptele rămas, până se obţine o pastă de consistenţa unei smântâni subţiri.
Se spune că în acest moment ar fi bine ca aluatul să fie lăsat să se odihnească circa 30 de minute, pentru a permite amidonului din făină să se umfle, dar nu este neapărat necesar.
Cum se intorc clatitele
Se ţine tigaia de mâner, se strecoară pe sub foaia de clătită o paletă sau un cujiit cu lama lată şi rotundă, apoi se ridică foaia rapid şi se întoarce, având grijă să fie perfect întinsă, fără falduri sau încreţituri.
Se ţine pe foc încă aproximativ 30 de secunde, apoi se aşază pe un platou cald.
Clătitele se servesc pe măsură ce se fac sau se aşază una peste alta pe platou, urmând a fi servite după ce sunt toate gata.
Daca aluatul are cocoloaşe
Incorporaţi gradual făina în amestecul de ou şi lapte. Dacă amestecaţi toate ingredientele odată, veţi obţine cu siguranţă cocoloaşe. Desfaceţi toate cocoloaşele din aluat înainte să adăugaţi restul cantităţii de lapte.
Laptele se adaugă uşor, amestecând continuu, pentru a evita formarea de noi cocoloaşe. Dacă aluatul nu se omogenizează strecuraţi-l printr-o sită.
Daca aluatul se lipeşte de tigaie
Dacă folosiţi o tigaie adecvată, nu ar trebui să aveţi astfel de probleme. Ideală este o tigaie cu fundul gros, adâncă şi cu marginile uşor curbate.
Clătitele sunt crocante şi palide
Dacă tigaia nu este destul de fierbinte, clătitele se usucă în loc să devină aurii.
Foile de clătită se pot păstra în congelator timp de o lună, ambalate în folie de plastic.
Se pot de asemenea, prepara cu o zi înainte de servire şi încălzi în ziua servirii, înainte de a fi umplute.
Clătitele se pot încălzi în cuptor. Se aşază pe o farfurie termorezistentă şi se acoperă cu folie de aluminiu.
Se încălzesc la 180°C/aercald sau 160°C timp de 10-15 minute dacă sunt complet reci, sau 5-10 minute dacă sunt la temperatura camerei.
Pentru a le încălzi în cuptorul cu microunde, se pun pe o farfurie, se acoperă cu folie de plastic care se înţeapă din loc în loc şi se încălzesc timp de 1 minat la putere maximă.
Cum se prepara niste clatite perfecte
Poftă bună!
poate iti place si:
Clatite cu sos de capsuni si artar
Clatite americane cu sos caramel
Clatite americane cu sos caramel din: ciocolata, faina, ou, zahar, frisca, ulei, praf de copt. Ingrediente: 50 g ciocolată un ou 150 g făină 20 g zahăr pudră 20 g unt 100 ml lapte 100 ml frişcă lichidă 2 linguriţe praf de copt o lingură ulei Mod de preparare: Untul şi ciocolata se pun […]
Cele mai bune CLATITE
Cele mai bune CLATITE: Reteta zilei: Clatite cu topping de mere Clatite cu topping de mere din: faina de grau integral, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, cuisoare, lapte, iaurt, oua, zahar brun, esenta de vanilie, mere, sos de mere, ghimbir, cuisoare. Poate te intereseaza si: Clatite cu nuca de cocos […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cum se prepara clatitele
- cum se fac clatitele
- cum se pregatesc clatitele
- cum se fac clatite
- cum se prepara clatite
- cum se face clatite
- cum se prepara clatitele?
- www cum se fac clatitele ro
- cum se fac clatitele?
O porcarie de reteta !! Ati uitat de zahar ??
@irina – Tu de felul tau esti cam proasta, nu-i asa? Unde vezi zahar? Stiu, cred ca-i de la singurul neuron care zburda liber …