Duet de calamari si creveti umpluti cu vinete: Cum se prepara Duet de calamari si creveti umpluti cu vinete:
Cum se prepară peştele
PrinteazaPeştele proaspăt sau cel decongelat, dacă nu se prepară imediat, trebuie spălat de mucozităţi în apă rece, după care se şterge cu un prosop uscat, se pune în pungi de nailon şi se ţine la rece, altfel va da mirosul de peşte la tot ce se va găsi alături.
Acest peşte, o dată ce a fost dezgheţat şi spălat, nu trebuie lăsat afară deloc, iar dacă s-a procedat aşa cum s-a arătat mai sus şi s-a introdus peştele în frigider, nu trebuie ţinut decât câteva ore, sau trebuie lăsat să se congeleze.
Peştele congelat, înainte de preparare trebuie lăsat să se decongeleze lent, la temperatura camerei, fără să fie dezgheţat brusc la căldură sau în apă caldă.
Peştele congelat, după decongelare, se examinează dacă nu cumva a fost congelat fiind prea vechi sau cu început de alterare. Pestele, de orice fel, se examinează cu multă atentie. La orice suspiciune, peştele nu se mai consumă, indiferent cum am dori să-1 preparăm.
Examinarea se face mai întâi prin miros. Peştele proaspăt se examinează şi prin pipăit; el trebuie să fie tare la pipăit, să-aibă ochii limpezi, branhiile roşii, iar solzii lucioşi; apăsând cu degetul, urma făcută trebuie să dispară treptat, iar dacă aceasta nu se întâmplă, înseamnă că peştele este prea vechi şi nu se mai poate folosi pentru consum.
Iată o altă metodă de păstrare a peştelui, numai dacă acesta este foarte proaspăt. Se curăţă de solzi, se scot branhiile, se face o tăietură la burtă, pe unde se scot măruntaiele.
Se spală bine în 2-3 ape pentru ca să iasă tot sângele. După aceea se pune pe un grătar ca să se scurgă bine de apă. Se freacă apoi pe toate părţile cu sare de bucătărie. Se asază într-un vas emailat si se acoperă cu un strat de sare.
Se ţine la un loc răcoros. In felul acesta, peştele poate fi păstrat mai mult timp. Iar cu 1-2 zile înainte de a fi folosit, trebuie pus la desărare, în care timp se schimbă apa de mai multe ori.
Trebuie menţionat că dacă peştele se sărează şi se ţine mai mult de 2-3 ore, i se înroşeşte carnea şi pierde din gust.
Cateva retete cu peste:
Cum se prepara Mousse de ton cu branza de capra si bagheta (video)
Mousse de ton cu branza de capra si bagheta: Cum se prepara Mousse de ton cu branza de capra si bagheta:
Somon cu aroma de lamaie
Somon cu aroma de lamaie din: nuca, patrunjel, sumac, ceapa rosie, lamaie, file de somon, humus, cuscus, lipie, pita, iaurt. Ingrediente: 50g miez de nucă, tocat fin 1 mână mare…
Sandwich-uri cu somon
Sandwich-uri cu somon din: faina, ou, pesmet, file de somon, ulei, sala verde, minibaghete, maioneza, capere, ceapa verde, tarhon, zeama de lamaie. Ingrediente: 3 linguri de făină 1 ou mare,…
Spaghete cu sos de rosii si sardine
Spaghete cu sos de rosii si sardine din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii cherry, sardine in sos tomat, seminte de pin, marar. Ingrediente: 100g de spaghete 1 lingură…
Pateu de sardine
Pateu de sardine din: unt, sardine in ulei de masline, ceapa, marar. lamaie, mustar dijon, sare, piper. Ingrediente: 100g de unt moale, tăiat în cuburi mari 2 Conserve de sardine…
Peste cu orez si broccoli
Peste cu orez si broccoli din: limes, fulgi de nuca de cocos, ardei iute, coriandru, ghimbir, usturoi, sos de peste, peste, orez, broccoli. Ingrediente: 2 limes 100g fulgi de nucă…
Incoming search terms:
- cum se prepara pestele
- cum se face pestele
Foarte bine, bravo! cat mai multe retete
Ce sunt alea Rilette?