Cum se prepara Pui cu taitei de orez si condimente

Printeaza

Cum se prepara Pui cu taitei de orez si condimente – Iată o rețetă detaliată pentru pui cu tăiței de orez și condimente, un preparat savuros și sănătos, perfect pentru o masă rapidă și delicioasă.

Această rețetă este inspirată din bucătăria asiatică și este perfectă pentru cei care caută o masă hrănitoare, plină de savoare și rapidă de preparat.

Ingrediente:

  • 400 g piept de pui, tăiat fâșii
  • 200 g tăiței de orez
  • 2-3 linguri de ulei de susan (sau ulei de măsline)
  • 1 ceapă, tăiată julienne
  • 2-3 căței de usturoi, tocați
  • 1 ardei gras, tăiat felii
  • 1 morcov, tăiat fâșii subțiri
  • 2-3 linguri de sos de soia
  • 1 linguriță de ghimbir proaspăt ras (sau 1/2 linguriță de ghimbir pudră)
  • 1 linguriță de zahăr (opțional)
  • 1 linguriță de fulgi de chili (opțional, pentru un plus de picant)
  • 1 legătură de ceapă verde, tocată (pentru decor)
  • Sare și piper după gust
  • Sucul de la o lămâie (pentru servire)

Mod de Preparare:

Prepararea tăițeilor de orez:

Fierbe tăiței de orez conform instrucțiunilor de pe ambalaj. De obicei, aceștia trebuie lăsați în apă fierbinte timp de 5-10 minute până devin moi. După ce sunt gata, scurge-i și clătește-i cu apă rece pentru a opri gătirea.

Gătirea puiului:

Într-o tigaie mare sau un wok, încălzește uleiul de susan la foc mediu. Adaugă fâșiile de pui și prăjește-le timp de 5-7 minute, sau până devin aurii și bine gătite. Condimentează cu sare și piper după gust.

Adăugarea legumelor:

Pune ceapa, usturoiul, ardeiul și morcovul în tigaie. Sotează legumele timp de 3-5 minute, până se înmoaie, dar rămân crocante.

Adăugarea condimentelor:

Puneti sosul de soia, ghimbirul ras, zahărul (dacă folosești) și fulgii de chili (dacă dorești să fie picant). Amestecă bine pentru a combina aromele.

Combinația cu tăițeii:

Adaugă tăiței de orez în tigaie și amestecă bine pentru a se combina cu restul ingredientelor. Gătește timp de 2-3 minute, până când tăițeii sunt încălziți.

Servire:

Servește puiul cu tăiței de orez imediat, decorat cu ceapă verde tocată și stropit cu suc de lămâie pentru un plus de prospețime.

Cum se prepara Pui cu taitei de orez si condimente

Valori Nutriționale (per porție estimată):

  • Calorii: 400-450 kcal
  • Proteine: 30 g
  • Grăsimi: 15 g
  • Carbohidrați: 50 g

Se potrivește foarte bine cu un ceai verde sau o bere ușoară. Poate fi servit alături de o salată de vară sau legume la abur.

 

 

1 comentariu

  1. O bunatate!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.