Pui teriyaki cu orez basmati din: piept de pui, ulei, broccoli, morcov, orez, sos de soia, mirin, zahar. Ingrediente: 1 piept de pui 50 ml ulei 1 broccoli 1 morcov 1 cană de orez basmati 100 ml sos de soia 50 ml mirin (sau vin dulce) 3 linguri zahăr brun Mod de preparare: Pentru sos, […]
Cum se prepara pui Teriyaki
PrinteazaDupă ce aţi dezosat pieptul de pui, înfăşuraţi-l în folie de bucătărie şi bateţi-l cu ciocanul de şniţele pentru a frăgezi carnea. Condimentati-l cu sare si piper, suprapuneti feliile si tineti-le 10 minute la rece, apoi prajiti-le pe ambele parti in ulei.
In prima faza, se vor lipi de tigaie, dar nu fortati desprinderea lor, pentru ca se rup. In momentul in care carnea este prajita suficient, se desprinde singura si usor de tigaie. Scoateti feliile prajite si pastrati-le la cald.
Preparati sosul fierband si amestecand incontinuu 1/4 cana miere si 3/4 cana sos de soia. Adaugati ghimbir proaspat ras, sare, piper, doua cepe rase (de preferat ceapa rosie) si eventual putiina zeama de lamaie. In acest sos care fierbe la foc mic punet si feliile de pui.
Intoarceti carnea de doua, trei ori in sos in timp ce acesta fierbe. opriti focul in momentul in care sosul se ingroasa, scoateti carnea, taiati-o in feliute si stropiti-le cu sos strecurat, dupa ce le-ati pus pe farfurii.
Cum se prepara pui Teriyaki
Pofta buna!
poate iti place si:
Pui Teriyaki cu sake si ghimbir
Pui Teriyaki cu sake si ghimbir din: piept de pui, sos de soia, zahăr, mirin (sake dulce), sake, usturoi, ghimbir, ulei. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui, dezosat pentru marinat: 1/3 ceşcuţă sos de soia 2 linguri zahăr 1/2 ceşcuţă mirin (sake dulce) 1 lingura sake 1 căţel mai mare de usturoi 1 lingură de ghimbir, […]
Pui picant teriyaki
Pui picant teriyaki din: sos de soia, miere, pasta de tomate, pulpe de pui, seminte de susan. Ingrediente: 2 linguri de sos de soia 1/2 lingura de miere 1 lingura de pasta de tomate 4 pulpe superioare de pui, fara piele 1 lingurita de seminte de susan rumenite Mod de preparare: Seteaza gratarul […]
Pofta buna!