Cum se prepara Tortul de morcovi
PrinteazaCum se prepara Tortul de morcovi din: morcovi, suc de lamaie, oua, zahar, faina, praf de copt, scortisoara, suc de portocala, coaja de portocala, migdale, lapte, budinca de vanilie, zahar pudra, faina, unt, dulceata de caise, martipan si oua de ciocolata.
Ingrediente:
blat:
- 500 g morcovi
- 1/2 lingura suc de lamaie
- 5 oua
- 100 g zahar
- 1 lingura apa fierbinte
- 130 g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 1 praf de scortisoara macinata
- sucul de la 1/2 portocala
- coaja rasa de la 1/2 portocala
- 200 g migdale macinate
crema:
- 500 ml lapte
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie
- 100 g zahar pudra
- 1 lingura faina
- 200 g unt moale
ornat:
- 60 g dulceata de caise
- 250 g martipan
- zahar pudra
- oua de ciocolata
Mod de preparare:
Se prepara blatul: Se curăţă morcovii, se rad şi se amestecă împreună cu jumătate din cantitatea de suc de lămâie. storc apoi.
Se bat gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu apă fierbinte. Albuşurile se bat cu restul de suc de lămâie; se înglobează treptat restul de zahăr şi se bate bine.
Apoi se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi scorţişoară şi se omogenizează.
în final, se încorporează sucul şi coaja rasă de portocală, migdalele, scorţişoara şi morcovii raşi.
încinge cuptorul la 170 °C. Se unge forma de tort şi – se coace compoziţia timp de cca 40 min.
Se prepara crema: Se amestecă praful de budincă împreună cu zahărul şi făina şi se dizolvă în 200 ml lapte.
Restul de lapte se pune la fiert; se adaugă compoziţia de budincă şi se lasă să mai clocotească 2 min.
lasă să se răcească şi se înglobează treptat untul, cu telul (d). Se dă crema la frigider.
Se asambleaza: Se taie blatul pe 3 niveluri: blatul de jos şi cel din mijloc se ung cu cremă şi se suprapun.
Deasupra se aşază al treilea blat. Suprafaţa şi marginea tortului se ung cu un strat subţire de dulceaţă; tortul se dă la frigider peste noapte.
Se decoreaza: Pe planşeta pudrată cu zahăr se întinde o foaie de marţipan, care se aplică pe tort şi se netezeşte.
aplică şi pe margini şi se decupează resturile. Se întinde încă o foaie, sub forma unei benzi cu 1 cm mai lată decât înălţimea tortului.
Marginea tortului se unge cu apă rece şi se aplică banda de marţipan.
Se pliază spre exterior partea de sus şi se dă tortul la frigider. Inainte de servire, se pudrează cu zahăr şi se decorează cu ouă de ciocolată.
Cum se prepara Tortul de morcovi
Pofta buna!
A iesit bun tortul?