Cum se prepara Oua Benedict
PrinteazaOua Benedict din: otet, oua, briose englezesti, bacon, sos olandez.
- oţet
- 4 ouă
- 2 brioşe englezeşti
- 4 felii de back bacon fiert
- sos olandez gata preparat
Mod de preparare:
Se umple cu apă o cratiţă mare, cu pereţii scunzi, la o înălţime de aproximativ 2,5 cm, şi se lasă să dea în clocot mic. Se adaugă oţet (1-2 linguri la 300 ml de apă), pentru ca ochiurile fierte să-şi păstreze forma.
O altă recomandare: pentru ca ouăle să-şi păstreze forma în cratiţă, fiecare va trebui să fie spart separat într-o ceaşcă. Ouăle se toarnă cu grijă în apa care clocoteşte încet şi se fierb 2-3 minute.
Brioşele se taie în două şi se prăjesc uşor. După ce ouăle au fiert, se scot din cratiţă cu o lingură găurită şi se scurg de apă.
Feliile de back bacon se aşază peste brioşe, iar ouăle deasupra şuncii. Se toarnă sos olandez peste ouă.
Pofta buna!