Cum se prepara Oua Benedict

Printeaza

Oua Benedict din: otet, oua, briose englezesti, bacon, sos olandez.

Ingrediente:oua benedict

  • oţet
  • 4 ouă
  • 2 brioşe englezeşti
  • 4 felii de back bacon fiert
  • sos olandez gata preparat

 

Mod de preparare:

Se umple cu apă o cratiţă mare, cu pereţii scunzi, la o înălţime de aproximativ 2,5 cm, şi se lasă să dea în clocot mic. Se adaugă oţet (1-2 linguri la 300 ml de apă), pentru ca ochiurile fierte să-şi păstreze forma.

O altă recomandare: pentru ca ouăle să-şi păstreze forma în cratiţă, fiecare va trebui să fie spart separat într-o ceaşcă. Ouăle se toarnă cu grijă în apa care clocoteşte încet şi se fierb 2-3 minute.

Brioşele se taie în două şi se prăjesc uşor. După ce ouăle au fiert, se scot din cratiţă cu o lingură găurită şi se scurg de apă.

Feliile de back bacon se aşază peste brioşe, iar ouăle deasupra şuncii. Se toarnă sos olandez peste ouă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.