Cum se prepara piure de mazare

Printeaza

Cum se prepara piure de mazare

Cum se prepara piure de mazareNici o porţie autentică de „fish and chips” englezeşti nu este completă dacă nu este însoţită de un piure din mazăre.

Numele englezesc mushy peas, mazăre terciuită, spune totul. Mazărea uscată, cu boabe mari, zbârcite şi pline de amidon, se înmoaie peste noapte în apă cu bicarbonat de sodiu.

Mazărea se lasă mai întâi să dea în clocot, apoi se fierbe la foc mic, în jur de o oră, rezultând în final consistenţa de terci şi culoarea gri-verzuie care îi sunt caracteristice.

Puţină sare şi o bucăţică de unt completează această adevărată vedetă a bucătăriei englezeşti.

Piure de mazăre

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură potrivită de ceapă verde, tăiată
  • 1 linguriţă mentă proaspătă, tăiată
  • 500 g mazăre verde congelată, dezgheţată
  • 2 linguri unt
  • 1/2 linguriţă sare de mare grunjoasă
  • piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Uleiul se încinge într-o tigaie, la temperatură medie. Se adaugă ceapa verde, menta şi mazărea. Se acoperă şi se lasă să fiarbă 3-4 minute, până se frăgezeşte, apoi se zdrobeşte mazărea. Se adaugă untul, se amestecă şi se asezonează după gust.

 

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

Creveti prajiti cu curry

Creveti pane cu piure de mazare si avocado

Creveti pane cu piure de mazare si avocado din: creveţi mari, ou, amidon, pesmet, lamaie, mazare, unt, avocado. Ingrediente: 300 g creveţi mari 1 ou, bătut 2 linguri amidon 75 g pesmet zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie 300 g mazăre 1 cub de unt 1 avocado, curăţat de coajă   Mod de preparare: Tapotează […]

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.