Quesadilla este o variantă a tradiţionalei tortilla : spaniole. Numele său sugerează faptul că se foloseşte brânza ca ingredient, reţeta de bază a cunoscut însă numeroase versiuni regionale.
O quesadilla clasică constă într-o tortilla moale, umplută cu brânză rasă sau tăiată felii, apoi prăjită în friteuzâ, până se topeşte umplutura. într-o altă variantă se presară brânză rasă pe o tortilla, se aşazâ deasupra o altă tortilla şi se prăjeşte pe ambele părţi.
Există si o a treia varintă, în care se presară brânză pe o tortilla, deja aşezată în tigaie. Denumirea a ajuns să fie folosită şi pentru preparate foarte îndepărtate de reţeta originală, astfel încât în prezent quesadilla se poate referi la orice tortilla umplută şi prăjită pe ambele părţi.
Umpluturile pot conţine chorizo, şuncă, ciuperci, ardei, fasole, măsline, roşii si ceapă. Dintre brânzeturi se preferă, de regulă, sortimentele Monterey Jack sau queso Chihuahua mexicană, datorită rapidităţii cu care se topesc.
Quesadillas de pui cu salsa de mango din: mango, lime, ceapa, coriandru, pui, fasole, branza cheddar, tortilla. Ingrediente: 175 g de mango, coaja şi sâmburele îndepărtate, tăiat în bucăţi mici zeama şi coaja de la 1 lime 4 cepe verzi, curăţate şi feliate pe diagonală 0 legătură mică de coriandru, tocat 100 g de pui […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.