Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci
PrinteazaCum se prepara tocanita de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, rosii in bulion, boia iute, rozmarin, seminte de marar, rozmarin, sare si ulei.
Ingrediente:
- 2 fire de praz mai gros
- 500 g ciuperci taiate (la conserva)
- 2 conserve de rosii in bulion (taiate)
- 1 lingurita cu boia iute
- 1 lingurita cu rozmarin tocat marunt
- 1/2 lingurita cu seminte de marar
- 1 crenguta de rozmarin
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Taie partea albă a prazului în bucăţi de 2-3 cm lungime, iar partea verde în rondele subţiri. Pune bucăţile mari la opărit în apă clocotită cu sare, iar pe cele verzi, la călit în două linguri cu ulei şi un praf de sare. Când rondelele s-au înmuiat, adaugă ciupercile.
Lasă pe foc, adăugând apă dacă e nevoie, până ce se înmoaie prazul complet. Pune la scurs bucăţile de praz opărit. Adaugă peste ciuperci condimentele şi roşiile în bulion. Amestecă şi lasă pe foc zece minute.
Pune într-un vas ceramic un strat generos de compoziţie de ciuperci, apoi 3-4 bucăţi mari de praz opărit şi din nou compoziţie. Deasupra, bucăţi de praz opărit.
Adaugă ici-colo bucăţele de rozmarin, toarnă o ceaşcă de apă (sau supă de legume) şi unge bucăţile de praz cu ulei ca să se rumenească. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 de minute. Serveşte cu mămăligă fierbinte.
Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci
Pofta buna!
O sa prepar si eu tocanita de praz cu ciuperci