Cum se scoate toata carnea dintr-un homar intreg
PrinteazaSe apucă bine homarul, se îndepărtează cleştii în punctul unde ultima articulaţie întâlneşte capul, apoi se răsuceşte coada desprinzând-o de cap. Capul poate fi folosit pentru a obţine supă iar restul pentru diferite retete.
Se ţine coada bine în mână, cu suprafaţa netedă în jos, şi se strânge până se aude o trosnitură. Se deschide carapacea cu ajutorul degetelor mari, apoi se desprinde carnea şi se pune într-un vas.
Rupeţi cele două încheieturi de sub fiecare cleşte şi desprindeţi-i, se poate îndepărta când se mărunţeşte carnea.
Cu ajutorul unei foarfece de bucătărie se taie articulaţiile pentru a apoi, cu ajutorul unui cuţit mare şi scoateti şi carnea din acestea, greu, spargeţi crusta cleştilor pentru a scoate carnea. In mijlocul fiecărui cleşte se găseşte o membrană care.