Cum se taie porcul
PrinteazaPersoana care taie porcul trebuie să fie un măcelar de profesie sau cineva cu experienţă în domeniu, dată fiind complexitatea acestei operaţiuni.
citeste si: Taierea, parlirea si oparirea porcului
Este recomandat ca acela care taie porcul să se apuce dimineaţa devreme, astfel ca, până la sfârşitul zilei, tăierea, pârlirea sau opărirea, tranşarea, prepararea etc. să fie făcute în condiţii optime.
Cum se parleste si opareste porcul
După înjunghiere, vasul în care se colectează sângele se introduce sub gâtul porcului, cu atenţie pentru a nu fi răsturnat prin zbaterea acestuia. în vas se pune o lingură de sare şi se amestecă bine, pentru a evita coagularea.
Cum se eviscereaza si transeaza porcul
Apoi se ţine, până la întrebuinţare, într-o încăpere rece. Din sânge se pot pregăti caltaboşi sau sângerete.
Cum se marineaza carnea de porc
Pofta buna!