Cupa de banane cu sos caramel
PrinteazaCupa de banane cu sos caramel din: zahar, unt, frisca, sare de mare, fursecuri, zahar vanilat, banane, suc de lamaie, iaurt de vanilie, ciocolata, cacao.
- 100 g zahar
- 2 linguri unt
- 450 g frisca
- 1 praf sare de mare
- 150 g fursecuri
- 1 plic zahar vanilat
- 2 banane
- 2 linguri suc de lamaie
- 300 g iaurt de vanilie
- 2 linguri ciocolata rasa
- 1 lingura cacao
Mod de preparare:
Se dă în clocot zahărul în 25 ml apă şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu pânâ ce se obţine o compoziţie aurie. Se înglobează untul, 250 g frişcă şi sare, obţinând un sos gros şi cremos de caramel.
Se pun fursecurile într-o pungă pentru congelator care se închide ermetic şi se zdrobesc cu sucitorul; se repartizează în 4 pahare de desert.
Se bate restul de frişcă împreună cu zahărul vanilat. Se decojesc bananele şi se taie felii subţiri. Se stropesc imediat cu suc de lămâie, ca să nu se înnegrească.
Se repartizează în paharele de desert bananele, apoi iaurtul cu vanilie şi câte puţin sos de caramel. Se aşază deasupra frişcă şi se stropeşte cu restul de sos de caramel.
Se ornează cu ciocolată rasă şi praf de cacao.
Cupa de banane cu sos caramel
Pofta buna!