Cupă de vară cu fructe şi înghetata
PrinteazaO reteta delicioasa de cupe de vara cu fructe si ingheatata din: pepene galben, ingheatata, sare, frisca, albusuri, ciocolata alba, rom, zahar pudra si fructe pentru ornat.
- 1 pepene galben
- 500 ml îngheţată
- 1 praf de sare
- 100 ml frişcă
- 6 albuşuri
- 300 g ciocolată albă
- 50 ml rom
- 1 lingură zahăr pudră
- căpşuni şi fructe de pădure pentru ornat
Mod de preparare:
Se prepară mai întâi o spumă de ciocolată albă: se rupe ciocolata bucăţi şi se topeşte în bain-marie împreună cu 2 linguri apă.
Separat, se bat albuşurile şi frişca. în compoziţia de ciocolată albă răcorită se înglobează mai întâi frişca bătută, apoi albuşurile bătute, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Se dă la frigider 2 ore.
Se taie pepenele galben în jumătăţi, se goleşte de sâmburi şi se decojeşte. Pulpa se taie în felii subţiri, care se lasă să se marineze la frigider în rom cu zaharul pudra. Inainte de servire, se scoate spuma de ciocolată albă din frigider, se repartizează în 4 cupe şi se ornează cu felii subţiri de pepene galben.
Se aşază cupele de îngheţată şi se ornează, după fantezie, cu căpşuni, fructe de pădure şi rulouri de napolitană.
Cupă de vară cu fructe şi înghetata
Pofta buna!