Cupcake tiramisu
PrinteazaCupcake tiramisu din: faina, unt, zahar, oua, vanilie, mascarpone, praf de copt, frisca.
- 120 g făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 5 g praf de copt
- esenţă de vanilie
- un praf sare
Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 150 ml frişcă lichidă
- 50 g zahăr
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu gălbenuşurile şi zahărul până ce se albesc. Se adaugă făina, praful de copt, sarea şi esenţa de vanilie. Se bat albuşurile spumă, se adaugă, se amestecă şi se toarnă aluatul în formele de copt.
Se coc 20 de minute şi se lasă apoi la răcit.
Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu lingura pentru a-l face cremos, se adaugă zahărul şi frişca şi se mixează până capătă o consistenţă cremoasă.
Se pune crema într-un poş, se decorează brioşele şi se aduc la masă presărate cu cacao şi boabe de cafea.
Pofta buna!