Cupcakes de ciocolata
PrinteazaCupcakes de ciocolata din: ciocolata, faina, zahar, praf de copt, cacao, ulei, smantana, oua, ciocolata.
- 300 g de ciocolată
- 200 g de făină
- 200 g de zahăr brun
- 2 linguriţe praf de copt
- 6 linguri de cacao
- 150 ml de ulei
- 100 ml de smântână
- 2 ouă
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 100 ml de apă
- 100 g de ciocolată
Pentru glazura:
- ciocolata
- 300 ml de smântână
- 3 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4 şi se tapetează 10 forme de brioşe cu hârtie de brioşe.
Se mărunţesc 300 g de ciocolată într-un blender.
Intr-un vas mare, se pun 200 g de făină, 200 g de zahăr brun, 2 linguriţe praf de copt, 6 linguri de cacao, 150 ml de ulei de floarea-soarelui, 100 ml de smântână, 2 ouă, 1 linguriţă extract de vanilie şi 100 ml de apă.
Se bate totul cu un mixer până se omogenizează, apoi se adaugă 100 g de ciocolată mărunţită.
Se distribuie în cele 10 forme, apoi se pune tava la cuptor 20 de minute, până când un beţişor înfipt iese curat. Se lasă la răcit.
Pentru a prepara glazura, se pun bucăţile de ciocolată rămase, 300 ml de smântână şi 3 linguri de zahăr într-o cratiţă mică.
Se încălzesc treptat amestecând, până când ciocolata se topeşte şi se obţine o glazură omogenă.
Se răceşte în frigider până când este destul de tare pentru a fi întinsă peste cupcakes.
Pofta buna!