Cupcakes de ciocolata

Printeaza

Cupcakes de ciocolata din: ciocolata, faina, zahar, praf de copt, cacao, ulei, smantana, oua, ciocolata.

Ingrediente:Cupcakes de ciocolata

  • 300 g de ciocolată
  • 200 g de făină
  • 200 g de zahăr brun
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 6 linguri de cacao
  • 150 ml de ulei
  • 100 ml de smântână
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 100 ml de apă
  • 100 g de ciocolată

Pentru glazura:

  • ciocolata
  • 300 ml de smântână
  • 3 linguri de zahăr

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4 şi se tapetează 10 forme de brioşe cu hârtie de brioşe.

Se mărunţesc 300 g de ciocolată într-un blender.

Intr-un vas mare, se pun 200 g de făină, 200 g de zahăr brun, 2 linguriţe praf de copt, 6 linguri de cacao, 150 ml de ulei de floarea-soarelui, 100 ml de smântână, 2 ouă, 1 linguriţă extract de vanilie şi 100 ml de apă.

Se bate totul cu un mixer până se omogenizează, apoi se adaugă 100 g de ciocolată mărunţită.

Se distribuie în cele 10 forme, apoi se pune tava la cuptor 20 de minute, până când un beţişor înfipt iese curat. Se lasă la răcit.

Pentru a prepara glazura, se pun bucăţile de ciocolată rămase, 300 ml de smântână şi 3 linguri de zahăr într-o cratiţă mică.

Se încălzesc treptat amestecând, până când ciocolata se topeşte şi se obţine o glazură omogenă.

Se răceşte în frigider până când este destul de tare pentru a fi întinsă peste cupcakes.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.