Cupcakes cu coacăze
PrinteazaO reteta delicioasa de Cupcakes cu coacăze din: unt, zahar, oua, suc si coaja de lamaie, faina, praf de copt, fulgi de cocos, coacaze, branza de vaci, suc de lamaie, zahar si frisca.
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 150 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 2 linguri fulgi de cocos
Cremă
- 300 g coacăze
- 250 g brânză de vaci
- suc de lămâie
- 2 linguri zahăr
- 150 g frişcă
- 1 plic praf întăritor de frişcă
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se bate untul spumă, cu zahărul. Ouăle se bat cu suc şi coajă de lămâie şi se înglobează în compoziţia de unt, urmate de făina amestecată în prealabil cu praf de copt şi fulgi de cocos.
Se aşază compoziţia în adânciturile unei forme de brioşe, tapetate în prealabil cu suporturi de hârtie speciale. Brioşele se coc la cuptor timp de cca 25 min. Se scot şi se lasă să se răcească.
Se spală coacăzele şi se lasă să se scurgă; se desprind boabele de pe vrej cu ajutorul furculiţei. Apoi se pasează; se amestecă piureul cu brânză de vaci, un strop de suc de lămâie şi zahăr.
Se bate frişca împreună cu praful întăritor şi se înglobează. Se şpri- ţează crema pe brioşe şi se decorează cu ciorchini de coacăze.
Cupcakes cu coacăze
Pofta buna!