Cupcakes cu crema de zmeura
PrinteazaCupcakes cu crema de zmeura din: faina, unt, zahar, ciocolata, cacao, praf de copt, ou, sare, apa, zmeura.
Ingrediente:
Brioşe:
- 80 g făină
- 85 g unt la temperatura camerei
- 85 g zahăr fin
- 50 g ciocolată neagră
- 10 g cacao
- 1 ou mare
- 2 g praf de copt
- 1 vârf cuţit sare
- 20 ml apă clocotită
Crema de zmeură:
- 90 g zmeură proaspătă
- 20 g zahăr pudră vanilat
- 150 g unt moale (minimum 82% grăsime)
- 225 g zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata la bain-marie şi se lasă să se răcească 2-3 minute. Se pune untul într-un vas, se adaugă zahărul şi se amestecă până când se obţine o cremă fină şi omogenă.
Se adaugă oul şi se amestecă până când este încorporat în crema de unt. Se adaugă ciocolata topită şi se omogenizează crema.
Se amestecă făina, praful de cacao, praful de copt şi sarea şi se cern printr-o sită cu găuri mici. Se adaugă în crema de unt şi se amestecă până la omogenizare.
La final se toarnă apă fierbinte şi se amestecă bine.
Se aşază hârtiile de brioşă în forme şi se umplu până la jumătate cu aluat. Se coc la 170°C timp de 20-25 de minute.
Se amestecă zmeura cu 20 g zahăr pudră şi se pasează cu blenderul. Piureul se strecoară printr-o sită deasă.
Se bate untul până când se obţine o cremă fină. Se adaugă treptat zahărul pudră şi se omogenizează. Se încorporează piureul de zmeură, până se obţine o cremă uniformă.
Fiecare cupcake se ornează cu cremă şi cu un fruct mic.
Cupcakes cu crema de zmeura
Pofta buna!