Cupcakes cu lămaie
PrinteazaO reteta de cupcakes cu lamaie din: unt, zahar fin, coaja de lamaie, oua, faina, zahar pudra, suc de lamaie si bombone.
- 140 g unt fara sare
- 100 g de zahar fin
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 2 oua mari, batute usor
- 140 g faina
pentru glazura:
- 85 g unt, moale
- 175 g de zahar pudra
- coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
- bomboane pentru decor
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se pun forme de hârtie colorată într-o tavă de brioşe. Se bat untul şi zahărul într-un bol mare, cu o lingură de lemn, până ce amestecul este foarte moale, apoi se adaugă coaja de lămâie. Se încorporează uşor şi ouăle, apoi se adaugă făina şi se amestecă bine. Se pune compoziţia în formele de brioşe.
Se coc 18-20 de minute până ce prăjitureiele sunt aurii şi elastice la atingere. Se răcesc pe un grătar de sârmă.
In timp ce aştepţi să se răcească, se face glazura din cremă de unt. Se bate untul până devine foarte moale. Se adaugă treptat zahărul pudră, coaja şi sucul de lămâie şi se bat în continuare până ce amestecul s-a întărit. Se întinde crema de unt peste prăjiturele cu dosul unei linguri, apoi se ornează cu bomboane.
Cupcakes cu lămâie
Poftă bună!