Cupcakes cu portocale
PrinteazaCupcakes cu portocale din: faina, oua, zahar, unt, ciocolata neagra, praf de copt, zahar, lapte, portocala, bombonele.
pentru aluat:
- 240 g faina
- 4 oua
- 140 g zahar
- 160 g unt
- 200 g ciocolata neagra
- o lingurita praf de copt
pentru crema:
- 100 g ciocolata neagra
- 160 g zahar
- 90 g unt
- 360 ml lapte
pentru servit:
- o portocala
- bombonele de decor
Mod de preparare:
Cu o oră înainte de coacerea brioselor, se pregăteşte crema, pentru care se to^eşţe ciocolata la bain-marie şi se lasă la răcit. Intr-un vas se amestecă zahărul, laptele si untul şi, după ce se obţine un amestec cremos, se pune ciocolata topită. Se amestecă şi se pune crema la frigider pentru o oră.
Pentru aluat, se topesc ciocolata şi untul. Se amestecă ouăle cu zahărul până ce amestecul se albeşte, se adaugă untul topit şi ciocolata şi se amestecă din nou.
Separat, se amestecă făina cernută cu praful de copt şi apoi se amestecă în preparatul cu ouă. Se pune aluatul în forme si se coc 25 de minute. Se lasă apoi la răcit complet.
Se pune crema de la frigid.er pe fiecare brioşă şi se presară bombonele de decor. Se aduc la masă cu felioare de portocală.
Cupcakes cu portocale
Pofta buna!