Cupcakes
PrinteazaO reteta de cupcakes din: cacao, extract de vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu, zahar fin, unt si crema de branza.
- 50 g cacao
- 1 lingurita extract de vanilie
- 175 g faina
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 225 g de zahar fin
- 175 g unt fara sare, moale
pentru glazura:
- 4 linguri de unt fara sare, moale
- 200 g crema de branza
- 1 lingura extract de vanilie
- 400 g zahar pudra cernut
- 1 mana mica de bilute argintii, pentru ornat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/ gaz 4. Se tapetează două tăvi pentru brioşe cu 16 forme de hârtie. Se amestecă 175 ml de apă clocotită cu praful de cacao într-un bol de mărime medie, până se obţine o pastă fină.
Se lasă amestecul să se răcească pâna ajunge la temperatura camerei (de obicei, eu pun amestecul la frigider, ca să se răcească mai repede), apoi se bate împreună cu ouăle şi vanilia.
Se amestecă făina, sarea, bicarbonatul şi zahărul cu un mixer. Se setează mixerul la viteza cea mai mică 30 de secunde, apoi se adaugă o treime din amestecul de cacao şi untul moale.
Se amestecă în continuare la viteză mică şi se bate un minut.
Se adaugă siropul de cacao rămas, în trei tranşe, şi se mixează de fiecare dată 30 de secunde. Se curăţă amestecul de pe laturile şi fundul bolului cu o spatulă.
Se umplu formele pe trei sferturi şi se coc 20 de minute, apoi se scot din cuptor şi se lasă la răcit în tavă.
Pentru glazură, se bat untul şi crema de brânză două-trei minute, până ce se obţine un amestec cremos, apoi se adaugă vanilia, in timp ce se amestecă, se adaugă zahărul în patru tranşe; după fiecare adăugare, se mixează până ce zahărul se încorporează complet. Se mai mixează câteva minute, apoi se lasă la răcit două ore.
Se şpriţează glazura peste prăjiturile răcite şi se ornează cu biluţe argintii sau cu orice îţi place.
Cupcakes
Pofta buna!