Cupe cu avocado şi creveţi
PrinteazaO reteta de cupa cu avocado si creveti din: cartofi, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, boabe de coriandru, seminte de cumin, avocado, creveti, lamaie verde, piper, iaurt, coriandru si frunze de salata.
- 450 g cartofi noi cu coaja rasa si taiati cubulete
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapa mica rosie taiata solzisori
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 1 ardei iute rosu proaspat, curatat de seminte si tocat fin
- 1 lingurita boabe de coriandru pisate nu foarte marunt
- 1 lingurita seminte de cumin pisate nu foarte marunt
- 1 avocado mare
- 450 g creveti decorticati fierti, decongelati in prealabil daca au fost congelati
- 2 lamai verzi, zeama
- piper dupa gust
- 6 linguri iaurt biodegresat
- 3 linguri coriandru verde tocat
- frunze de salata
Mod de preparare:
Se fierb cartofii intr-o oala cu apa clocotita, 8 minute sau pana cand s-au inmuiat putin. Se scurg si se trec sub jet de apa rece. Se usuca cu un servet curat.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga ceapa si se caleste 5 minute sau pana cand s-a inmuiat si s-a rumenit putin. Se adauga usturoiul, ardeiul iute, coriandrul si cuminul pisat si se mai caleste totul 1 minut, amestecand. Se adauga cartofii si se prajesc la foc iute 3 minute. Se ia tigaia de pe foc si se lasa la racit.
Se curata fructul de avocado de coaja, se scoate samburele si se taie in cubulete. Se adauga la amestecul de cartofi impreuna cu crevetii si zeama de lamaie verde. Se presara piper dupa gust si se amesteca usor.
Se amesteca iaurtul cu coriandrul tocat. Se pun cate doua frunze de salata in fiecare din cele patru boluri. Se aranjeaza salata pe deasupra si se orneaza cu iaurtul amestecat cu coriandru.
Cupe cu avocado şi creveţi
Pofta buna!