Cupe de ciocolată cu magiun

Printeaza

Cupe de ciocolată cu magiun din: ciocolata neagra, frisca, esenta de rom, portocale, pepene rosu, magiun de prune, migdale, scortisoara, boia iute, ulei.

Ingrediente:Cupe_de_ciocolata_cu_magiun

  • 500 g ciocolata neagra
  • 300 g frisca
  • o lingura cu esenta de rom
  • 50 g portocale confiate
  • 50 g pepene rosu confiat
  • 150 g magiun de prune
  • 100 g migdale
  • un varf de lingurita cu scortisoara
  • un varf de cutit cu boia iute
  • ulei

 

Mod de preparare:

Frişca se pune la fiert la bain-marie împreună cu 300 g de ciocolată. Când s-a topit toată ciocolata se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se varsă într-un bol înalt, se introduce la rece o oră şi se mixează până devine ca o cremă. Se adaugă pepenele confiat, migdalele măcinate, scorţişoara şi boiaua.

Se presară portocalele, se adaugă esenţa de rom şi se amestecă până se omogenizează compoziţia. Ciocolata rămasă se topeşte la bain-marie. Se toarnă în forme de brioşă din hârtie unse cu puţin ulei, se acoperă toată hârtia cu ciocolată, apoi se scurge ciocolata în altă formă şi tot:aşa până se termină.

Se introduc formele la rece şi după ce s-a întărit ciocolata se umplu pe jumătate cu cremă. Se pune magiunul la mijloc, deasupra restul de cremă şi se ung cu ciocolată. Se introduc la rece pentru mi¬nimum două ore, apoi se scot din formele de hârtie.

Cupe de ciocolată cu magiun

Cupe_de_ciocolata_cu_magiun

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.