Cupe de ciocolată cu magiun
PrinteazaCupe de ciocolată cu magiun din: ciocolata neagra, frisca, esenta de rom, portocale, pepene rosu, magiun de prune, migdale, scortisoara, boia iute, ulei.
- 500 g ciocolata neagra
- 300 g frisca
- o lingura cu esenta de rom
- 50 g portocale confiate
- 50 g pepene rosu confiat
- 150 g magiun de prune
- 100 g migdale
- un varf de lingurita cu scortisoara
- un varf de cutit cu boia iute
- ulei
Mod de preparare:
Frişca se pune la fiert la bain-marie împreună cu 300 g de ciocolată. Când s-a topit toată ciocolata se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se varsă într-un bol înalt, se introduce la rece o oră şi se mixează până devine ca o cremă. Se adaugă pepenele confiat, migdalele măcinate, scorţişoara şi boiaua.
Se presară portocalele, se adaugă esenţa de rom şi se amestecă până se omogenizează compoziţia. Ciocolata rămasă se topeşte la bain-marie. Se toarnă în forme de brioşă din hârtie unse cu puţin ulei, se acoperă toată hârtia cu ciocolată, apoi se scurge ciocolata în altă formă şi tot:aşa până se termină.
Se introduc formele la rece şi după ce s-a întărit ciocolata se umplu pe jumătate cu cremă. Se pune magiunul la mijloc, deasupra restul de cremă şi se ung cu ciocolată. Se introduc la rece pentru mi¬nimum două ore, apoi se scot din formele de hârtie.
Cupe de ciocolată cu magiun
Pofta buna!