Cupe cu ciocolată şi zmeură
PrinteazaO reteta de cupe cu ciocolata si zmeura din: ciocolata, zmeura, iaurt si miere.
- 200 g ciocolata (nu prea amara, cu maximum 50% cacao)
- 100 g zmeura congelata (dezghetata) sau zmeura proaspata
- 500 g de iaurt grecesc sau natural
- 3 linguri de miere
- ciocolata rasa, pentru servit
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata în bucăţi mici şi se pune îmr-un vas termorezistent. Se aduce puţină apă la punctul de fierbere într-o cratiţă nică, apoi se pune bolul cu ciocolată deasupra, având grijă ca fundul acestuia să nu atingă apa. Se lasă ciocolata la topit, la foc mic.
Se ia ciocolata de pe foc şi se lasă să se ră;ească 10 minute. Intre timp, se împartee zmeura la şase forme mici sau pahare. Când ciocolata s-a răcit uşor, se adaugă repede aurtul şi mierea şi se amestecă. Se pune compoziţia cu lingura peste zmeura din pahare.
Se dă la frigider ca să se răcească, apoi se ornează paharele cu ciocolata rasă, înainte de a le servi.
Cupe cu ciocolată şi zmeură
Pofta buna!