Cupe cu cremă de lămaie
PrinteazaO reteta de cupe cu crema de lamaie din oua, zahar, lamai, faina, lapte, unt si zahar de trestie.
- 5 ouă
- 220 g zahăr
- 5 lămâi netratate
- 1 linguriţă de făină
- 1/2 pahar de lapte
- 20 g unt
- 4 bastonaşe de zahăr de trestie, cristalizat
Mod de preparare:
Incălziţi laptele într-o oliţă; într-o crăticioară, amestecaţi un gălbenuş cu o lingură de zahăr şi cu făina până obţineţi o compoziţie albă şi spumoasă. Diluaţi-o cu laptele turnat puţin câte puţin şi puneţi crăticioara pe aragaz la foc foarte mic. Amestecaţi tot timpul până se îngroaşă crema.
Spălaţi şi ştergeţi patru lămâi, radeţi-le coaja, stoarceţi-le şi strecuraţi-le zeama într-un cas- tronel. Topiţi într-un ibric untul în bain-marie, turnaţi deasupra zeama şi coaja de lămâie, zahărul şi ouăle rămase, fiecare separat. Amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă, după care puneţi iar ibricul pe foc, în bain-marie. Fierbeţi până se îngroaşă.
Scoateţi recipientul din bain-marie şi strecuraţi crema de lămâie fierbinte printr-o strecurătoare deasă. Lăsaţi-o să se răcească, amestecând din când în când, apoi încorporaţi încet, încet crema. Omogenizaţi bine noua cremă obţinută şi turnaţi-o în cupe separate, apoi băgaţi-o iar în frigider cel puţin 1 oră şi jumătate.
Serviţi cupele ornate cu coajă tăiată fâşioare şi cu bucăţele din lămâia rămasă, însoţite de bastonaşe din zahăr de trestie cristalizat.
Cupe cu cremă de lămaie
Poftă bună!