Cupe cu cremă de lămaie

Printeaza

O reteta de cupe cu crema de lamaie din oua, zahar, lamai, faina, lapte, unt si zahar de trestie.

Ingrediente:Cupe cu cremă de lămaie

  • 5 ouă
  • 220 g zahăr
  • 5 lămâi netratate
  • 1 linguriţă de făină
  • 1/2 pahar de lapte
  • 20 g unt
  • 4 bastonaşe de zahăr de trestie, cristalizat

 

Mod de preparare:

Incălziţi laptele într-o oliţă; într-o crăticioară, amestecaţi un gălbenuş cu o lingură de zahăr şi cu făina până obţineţi o compoziţie albă şi spumoasă. Diluaţi-o cu laptele turnat puţin câte puţin şi puneţi crăticioara pe ara­gaz la foc foarte mic. Amestecaţi tot timpul până se îngroaşă crema.

Spălaţi şi ştergeţi patru lămâi, radeţi-le coaja, stoarceţi-le şi strecuraţi-le zeama într-un cas- tronel. Topiţi într-un ibric untul în bain-marie, turnaţi deasupra zeama şi coaja de lămâie, zahărul şi ouăle rămase, fiecare separat. Amestecaţi până obţineţi o compoziţie omo­genă, după care puneţi iar ibricul pe foc, în bain-marie. Fierbeţi până se îngroaşă.

Scoateţi recipientul din bain-marie şi strecu­raţi crema de lămâie fierbinte printr-o stre­curătoare deasă. Lăsaţi-o să se răcească, amestecând din când în când, apoi încorpo­raţi încet, încet crema. Omogenizaţi bine noua cremă obţinută şi turnaţi-o în cupe separate, apoi băgaţi-o iar în frigider cel puţin 1 oră şi jumătate.

Serviţi cupele ornate cu coajă tăiată fâşioare şi cu bucăţele din lămâia rămasă, însoţite de bastonaşe din zahăr de trestie cristalizat.

Cupe cu cremă de lămaie

Cupe cu cremă de lămaie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.