Cupe de cacao cu crema de branza
PrinteazaCupe de cacao cu crema de branza din: unt, faina, oua, zahar oudra, cacao, sare, mascarpone, frisca, sirop de cirese, zahar vanilat.
- 50 g unt moale
- 40 g făină
- 50 g albuşuri (1 albuş şi jumătate)
- 50 g zahăr pudră
- 1 lingură cu cacao
- sare
Pentru crema de brânză:
- 200 g mascarpone
- 200 g frişca
- 2 linguri cu sirop de cireşe
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
Mod de preparare:
Mixăm untul moale cu faina, albuşurile nebătute, cacaua, zahărul pudră şi sare până obţinem un aluat cremos.
Tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt pe care trasăm, cu ajutorul unei cupe de 10 cm diametru, două cercuri. Aşezăm în centrul fiecărui cerc o lingură cu aluat şi îl întindem în strat subţire. Coacem la cuptor, la 180 grade, cinci minute.
Le scoatem şi cu o paletă le desprindem de pe hârtie şi le aşezăm pe un pahar întors cu fundul în sus uns cu ulei. Le modelam cât sunt calde, presărându-le uşor cu mâna şi apoi le lăsăm să se răcească după care le desprindem cu grijă de pe pahar.
Separat, mixăm mascarponele cu două linguri cu sirop de cireşe. Incorporează apoi frişca bătută cu zahărul vanilat. Umplem fiecare cupă cu crema de mascarpone şi decorăm cu puţină ciocolată rasă şi câte o cireaşă confiată.
Sugestie: Coacem doar câte două cercule ţe deodată, deoarece după coacere trebuie să le manevrăm foarte rapid.
Cupe de cacao cu crema de branza
Pofta buna!