Cupe de porumb cu creveti, mango si ardei iute
PrinteazaCupe de porumb cu creveti, mango si ardei iute din: lipii tortilla, ulei, creveti, lime, mango, ceapa rosie, ardei iute, coriandru.
- 8-10 lipii tortilla de porumb
- 3 linguri de ulei
- 100g de creveţi mici, cruzi
- zeama de la 1 lime
- 1/2 de mango, coaja şi sâmburele îndepărtate, tocat fin
- 2 linguri de ceapă roşie, tocată fin
- 1 ardei iute roşu, tocat fin
- 0 mână de coriandru, tocat fin şi câteva frunze întregi
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Cu un cutter de biscuiţi de 6cm, taie discuri din lipiile tortilla, încălzeşte discurile la cuptorul cu microunde 5 secunde, apoi aşază-leîntr-o tavă de minibrioşe, pentru a forma cupe.
Unge-le cu ulei şi coace-le 8-10 minute, până când sunt aurii şi crocante, la tava din cuptor şi lasă-le să se răcească complet.
Toacă fin creveţii şi marinează-i în zeamă de lime 5 minute. Pune creveţii şi zeama de limeîntr-un bol, împreună cu mango, ceapa, fulgii de ardei iute şi coriandrul.
Asezonează, amestecă şi umple cupele cu acest amestec chiar înainte de a le servi. Decorează cu frunze de coriandru.
Pofta buna!