Cupe dulci
PrinteazaCupe dulci din: turta dulce, prune uscate, lichior, nuci, frisca, lapte, zahar, apa.
- turtă dulce
- prune uscate
- 100 ml lichior
- nuci uşor mărunţite
- 250 ml frişcă
Pentru caramel:
- 100 ml lapte
- 300 g zahăr
- 250 ml frişcă lichidă
- 1 lingură apă
Mod de preparare:
Prunele uscate le pui la hidratat în apă caldă şi lichior. Pentru caramel, pui zahărul la topit, împreună cu o lingură de apă, la foc mediu şi apoi mare.
Când caramelul are culoarea aurie, torni progresiv laptele şi îl laşi să ajungă la punctul de fierbere. Pui şi frişca lichidă şi mai laşi pe foc maximum 2 minute.
In cupe repartizezi întâi turta dulce, pui frişca bătută, apoi prune bine scurse, caramel şi iar frişcă. Stropeşti cu restul de caramel şi presari nucile.
Cupe dulci
Pofta buna!