Cupe cu fructe si frisca
PrinteazaCupe cu fructe si frisca din: lichior de fructe, zeama de portocale, zahar pudra, zeama de lamaie, menta, castravete, chec, frisca, zahar pudra, capsune, gem de capsune, zmeura.
- 6 linguri lichior de fructe, dupa gust
- zeama de la 2 ortocale
- zeama de la 1/2 lamaie
- 3 linguri zahar pudra
- 2 crengute de menta, plus cateva pentru ornat
- 5 cm castravete, taiat felii subtiri
- 200 g chec, taiat cuburi de 2 cm
- 300 ml frisca lichida
- 50 g zahar pudra
- 300 g capsune, taiate bucati, pastreaza 6 pentru ornat
- 4 linguri gem de capsune
- 300 g zmeura – pastreaza 6 pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-o cană pune zeama de portocale şi lămâie, zahărul pudra, menta şi castravetele şi zdrobeşte cu dosul lingurii de lemn. Lasă deoparte 30 min şi apoi trece prin sită, îndepărtând menta şi castravetele.
Stropeşte checul cu alcoolul şi lasă să se absoarbă 5 min.Bate frişca spumă cu zahărul pudră. Combină căpşunele cu gemul. Porţionează jumătate de chec în 6 cupe de servit şi apoi adaugă frişcă bătuta.
Toarnă deasupra gemul combinat cu căpşunele, checul rămas, adaugă zmeura şi apoi frisca ramasa. Orneaza cu fructele proaspete pastrate deoparte si cu menta.
Cupe cu fructe si frisca
Pofta buna!