Hriscă cu portocale, migdale si miere din: hrisca, portocala, migdale, miere. Hrișca este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este bogată în aminoacizi esențiali și conține mai multe vitamine B, magneziu, fier și zinc decât multe alte cereale. De asemenea, hrișca este o sursă importantă de antioxidanți și poate ajuta la protejarea organismului […]
Cupe de portocale cu struguri si miere
PrinteazaCupe de portocale cu struguri si miere din: portoclae, struguri, zahar pudra, miere, fulgi de porumb, esenta de rom sau rom, frunze de mentă, ciocolată de menaj sau topping de ciocolată.
Ingrediente:
- 4 portocale mari
- 300 g struguri
- 2 linguri zahăr pudră
- 3 linguri miere
- 3 linguri fulgi de porumb
- 1 fiolă esenţă de rom sau 1 lingură rom
- câteva frunze de mentă
- ciocolată de menaj sau topping de ciocolată
Mod de preparare:
Tai în jumătăţi trei portocale şi le scoţi miezul pe care îl tai în cubuleţe.
Topeşti mierea la foc mic şi o amesteci împreună cu zeama de la a patra portocală.
Speli boabele de struguri şi le tai în jumătate, îndepărtându-le sâmburii.
Amesteci strugurii cu portocalele şi le stropeşti cu sucul de portocale îndulcit cu miere.
Repartizezi amestecul de fructe în cupele de portocale şi le stropeşti cu rom după gust
. Le răceşti în frigider pentru o oră.
Chiar înainte de a servi desertul, presari în cupe fulgii de porumb, zahăr pudră şi decorezi cu frunze de mentă şi ciocolată topită la bain-marie.
Cupe de portocale cu struguri si miere
Pofta buna!
poate iti place si:
Glazura cu miere si suc de portocale
Glazura cu miere si suc de portocale din: nuci caju, suc de portocale, miere, esenţă de vanilie, ulei de nucă de cocos, sare. Ingrediente: 2 ceşti de nuci caju, înmuiate în apă 1/2 ceaşcă de suc de portocale 1/4 ceaşcă de miere 2 linguriţe de esenţă de vanilie 3 linguri de ulei de nucă de cocos, lichid 1/2 linguriţă de sare Mod de preparare: Folosind […]
Pofta buna!