Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi sos de ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi sos de ciocolată din: piure de castane, smantana dulce, inghetata de caramel, lapte, galbenusuri, zahar, gelatina, zahar, smantana dulce, cacao amara, fursecuri si frisca.

Ingrediente:Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi sos de ciocolată

pentru cupe:

  • 500 g piure de castane
  • 250 ml smântână dulce
  • 6 cupe cu îngheţată de caramel
  • 250 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 10 g gelatină

pentru sosul de ciocolată:

  • 100 g zahăr
  • 50 ml smântână dulce
  • 30 g cacao amară
  • 85 ml apă

pentru decor:

  • fursecuri
  • friscă

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea spumei, bate gălbenuşurile cu zahărul, încorporează laptele fierbinte.

Pune compoziţia pe foc mic şi ţine-o până când este gata să clo­cotească, amestecând permanent.

Adaugă gelatina înmuiată în apă rece şi stoarsă în prealabil, toarnă compoziţia peste piureul de castane, amestecă şi lasă la răcit. Incorporează smântână bătută şi pune spuma în frigider 3 ore.

Pune într-o crăticioară zahărul şi cacaua, adaugă smântână, apa, amestecă şi pune la fiert, la foc mic, până când începe să clocotească şi se topeşte zahărul, apoi ţine compoziţia la cald.

Când spuma s-a răcit bine, pune-o într-un poş cu vârful neted.

Montează preparatul în cupe conice, aşază pe fundul lor câte o cupă cu îngheţată de caramel, acoperă cu spumă şi apoi cu un strat de sos de ciocolată. Poţi decora, după gust, cu frişcă şi cu diferite fursecuri.

Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi sos de ciocolată

Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi sos de ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.