Ciuperci pleurotus cu sos alb
PrinteazaO reteta delicioasa de ciuperci pleurotus cu: usturoi verde, masline, branza tofu, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper, patrunjel, parmezan, malai.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci pleurotus
- o legătură usturoi verde
- 200 g măsline feliate
- 200 g brânză tofu cu ardei
- 125 ml apă
- 100 ml vin alb demisec
- 100 ml ulei
- pudră de nucşoară
- sare
- piper
- pătrunjel
- parmezan
- mălai
Mod de preparare:
Ciupercile se spală, se scurg de apă, se taie bucăţi mai mici şi se pun într-un castron.Usturoiul se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie rondele şi se lasă lângă ciuperci.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune usturoiul şi se căleşte până se înmoaie. Se adaugă ciupercile, se călesc până devin aurii şi se scot într-un castron.
In uleiul rămas se căleşte brânza tofu sfărâmată, se adaugă vinul alb şi apa. Se amestecă, se condimentează, se fierbe cinci minute şi se pun ciupercile călite.
Se lasă să fiarbă la foc mic 10 minute, se adaugă măslinele, un vârf de linguriţă cu pudră de nucşoară şi se mai fierb încă cinci minute.
Se presara patrunjel tocat, se ia cratita de pe foc si se amesteca.
Pofta buna!