Ciuperci pleurotus cu sos alb

Printeaza

O reteta delicioasa de ciuperci pleurotus cu: usturoi verde, masline, branza tofu, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper, patrunjel, parmezan, malai.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • o legătură usturoi verde
  • 200 g măsline feliate
  • 200 g brânză tofu cu ardei
  • 125 ml apă
  • 100 ml vin alb demisec
  • 100 ml ulei
  • pudră de nucşoară
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • parmezan
  • mălai

Mod de preparare:

Ciupercile se spală, se scurg de apă, se taie bucăţi mai mici şi se pun într-un castron.Usturoiul se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie ron­dele şi se lasă lângă ciuperci.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune usturoiul şi se căleşte până se înmoaie. Se adaugă ciu­percile, se călesc până devin aurii şi se scot într-un castron.

In uleiul rămas se căleşte brânza tofu sfărâmată, se adaugă vinul alb şi apa. Se ames­tecă, se condimentează, se fierbe cinci minute şi se pun ciupercile călite.

Se lasă să fiarbă la foc mic 10 minute, se adaugă măslinele, un vârf de linguriţă cu pudră de nucşoară şi se mai fierb încă cinci minute.

Se presara patrunjel tocat, se ia cratita de pe foc si se amesteca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.