Cura de slabire cu zer sau bors
PrinteazaCura de slabire cu zer sau bors – Trebuie sa retineti ca zerul si borsul sunt bauturi care au si proprietatea de a curata organismul de toxine si de a grabi metabolismul, ceea ce duce la eliminarea lor.
Asta pe langa efectul de slabire vizibil dupa numai o saptamana de regim.
Cura de slabire cu zer sau bors
Pentru a urma o asemenea cura trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:
- Nu incepeti niciodata o cura de slabire daca sunteti bolnava, chiar daca este vorba despre o raceala banala.
- Pentru ca regimul de slabire sa fie insotit de o vitaminizare adecvata va recomandam sa folositi zerul si borsul preparate chiar de dumneavoastra, in acest fel aveti siguranta ca sunt naturale si ca pentru prepararea lor nu s-au folosit aditivi industriali.
- In timpul acestei cure este bine sa mancati de 5 ori pe zi, cel putin. Adica, trebuie sa mancati putin si des, pentru ca sa nu apara senzatia de foame.
- Alimentele recomandate sunt: legumele fierte, proaspete sau la gratar, carnea slaba, fiarta, la cuptor sau la gratar, pestele gatit la cuptor sau la aburi, fructele, branzeturile slabe, nefermentate, painea neagra sau din faina integrala, cu seminte si tarate, oua de prepelita, cafea si ceai neindulcite sau indulcite cu 1 lingurita miere.
- Folositi sare in cantitate mai putina decat erati obisnuita. Pentru a da gust mancarii, suplimentati portia de plante si ierburi aromate: patrunjel, telina, tarhon. Acestea au si rolul de a elimina apa din tesuturi.
- In aceasta cura se bea cel putin 1 litru de bors sau zer pe zi, in mai multe reprize de-a lungul zilei.
- Puteti alterna ingredientele: o saptamana cura cu zer, o saptamana cura cu bors.
Cum se obtine zerul
Puneti lapte nefiert si nepasteurizat la prins intr-un vas tinut la temperatura camerei sau la un loc mai caldut.
Dupa 24-48 de ore (daca se tine la cald, laptele se prinde mai repede) se incalzeste laptele la temperatura de 35-40°, apoi se toarna intr-un tifon pus intr-o strecuratoare, pentru a se scurge zerul.
Zerul se aduna intr-un vas pus sub strecuratoare. Se poate pastra la frigider.
Cum se obtine borsul de casa
Ingrediente:
- 2 cani cu tarate de grau sau din amestec de cereale
- cateva crengute de visin
- cateva frunze de leustean
- putina coaja de paine neagra
- 25g drojdie
- 2 l apa calda
Mod de preparare:
Puneti intr-un borcan mai mare taratele, coaja de paine si apa. Amestecati ingredientele si lasati borcanul acoperit timp de 15 minute. Adaugati apoi drojdia dizolvata in putina apa calduta, frunzele de leustean si de visin.
Borcanul se depoziteaza la loc caldut, in apropierea unei surse de caldura daca vrem ca borsul sa fie gata mai repede.
Dupa ce s-a acrit, se scurge borsul intr-un vas curat, se arunca jumatate din amestecul cu tarate din borcan si se inlocuieste cu un amestec nou din aceleasi ingrediente si se toarna din nou apa calda.
De data aceasta nu se mai adauga drojdie si nici coaja de paine, pentru ca acrirea si fermentarea se face pornind de la hustele ramase in borcan.