Cura cu suc de orz verde

Printeaza

Cura_de_suc_cu_orz_verdeSe pare că orzul a fost cultivat înaintea altor cereale, fiind cea mai veche cereală despre care s-au găsit însemnări şi urme arheologice. Despre calităţile vindecătoare extraordinare ale acestei plante dr. japonez Yoshihide Hagiwara, doctor în medicină, absolvent al Universităţii Kumamoto a scris nenumărate studii în urma a peste 10 ani de cercetări aprofundate. Primele observaţii au dezvăluit compoziţia chimică deosebită şi faptul că orzul confine cele mai valoroase substanţe, minerale, vitamine, necesare unui metabolism echilibrat. Apoi s-a descoperit şi acţiunea de a întârzia îmbătrânirea celulară şi rolul puternic antioxidant, de eliminare a radicalilor liberi, al sucului de orz verde.

Pentru a avea un conţinut mai mare de substanţe nutritive, plantele de orz trebuie să aibă înălţimea de 20 – 30cm. în acest stadiu, frunzele de orz conţin minerale: fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, germaniu, zinc, cupru, litiu, vitaminele din grupul B (B1, B2, B6, B12), vitamina E, vitamina C, bioflavonoide, polizaharide şi polipeptide. Comparativ cu alte plante, orzul verde conţine:

  •   de peste 250 ori mai multă vitamina A decât în salata verde;
  •   de peste 25 ori mai mult potasiu decât în banane;
  •   de peste 11 ori mai mult calciu decât în lapte, de peste 11 ori mai mult fier decât în ţelină,  de peste 7 ori mai multă vitamina C decât în portocale;
  •   de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât în spanac;
  •   de peste 23 ori mai multă biotină (factor din grupul vitaminelor B) decât în lapte, 2000 micrograme SOD (superoxid dismutază) activ, la o porţie de 2 g de orz verde pudră.

Superoxid dismutaza este o enzimă cu un efect deosebit în revitalizarea organismului, în încetinirea proceselor de îmbătrânire, în inactivarea radicalilor liberi şi în vindecarea bolilor.

Orzul verde este cea mai bogată sursă de SOD cunoscută. Consumând suc de orz verde, se constată imediat creşterea vitalităţii, a energiei, scurtarea perioadfei necesare de somn, reglarea tensiunii arteriale, ameliorarea durerilor reumatismale, a artrozelor, eliminarea kilogramelor de prisos, rezolvarea problemelor de sănătate a pielii. Prin compoziţia sa, orzul verde este cel mai valoros aliment verde, asigurând organismului vitaminele, mineralele, enzimele, clorofila şi alte elemente nutritive esenţiale. Aceste calităţi şi proprietăţi se regăsesc şi în pulberea de orz verde (care se comercializează în farmacii şi în magazinele naturiste) din care se poate prepara sucul.

Sucul de orz verde este recomandat persoanelor sănătoase pentru păstrarea unui metabolism echilibrat, creşterea imunităţii, asigurarea necesarului zilnic de minerale şi vitamine. Este recomandat de asemenea persoanelor care suferă de anumite boli, pentru tratarea sau ameliorarea acestora: anemie, afecţiuni oculare, cancere, boli gastro-intestinale, pancreatite, colite, afecţiuni hepatice, boli cardio-vasculare, astm bronşic, gripe, viroze, răceli, guturai comun, TBC pulmonar, alergii, obezitate, insomnii, nevralgie de trigemen, reumatism, acnee, tromboflebite, hemoroizi, hemoragii, osteoporoză, avitaminoze, sterilitate, impotentă sexuală.
Cum se prepară sucul din pulbere de orz verde?

  • In 150-200ml apă plată sau suc natural de fructe sau legume, rece, se adaugă 1 linguriţă de pudră de orz verde. Se amestecă pentru omogenizare şi se bea înainte de masă. Pudra de orz verde nu se dizolvă în lichide calde.

Cine poate să bea suc de orz verde?

  •  Persoanele sănătoase pot să bea de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, înainte de masă, câte 150 – 200ml suc de orz verde preparat după metoda de mai sus.
  • Persoanele care suferă de anumite afecţiuni (enumerate înainte) vor bea de 3 ori pe zi câte 150 – 200ml suc de orz verde, înainte de mesele principale.

Când se ţine cura cu suc de orz verde?

  • O cură cu suc de orz verde se poate tine în orice anotimp.

Cât durează cura cu suc de orz verde?

  •  Persoanele sănătoase pot să tină o cură de 15 zile, pentru întreţinere, detoxifiere şi stimulare a imunităţii.
  •   Persoanele care au anumite afecţiuni uşoare pot ţine o cură de 3 – 4 săptămâni.
  • Persoanele cu afecţiuni tumorale trebuie să ţină cura cel puţin 3 luni, urmată de o pauză de 1 lună, după care se poate relua.

Cum se prepară sucul din orz verde cultivat?

  • Dacă aveţi posibilitatea să cultivaţi orz verde, puteţi folosi plantele ajunse la înălţimea de 20 – 30cm. Acestea se spală, apoi se toacă mărunt, cu maşina de tocat carne, cu un blender, prin storcătorul electric. Pasta obţinută se stoarce şi se amestecă apoi cu apă plată sau suc de fructe sau legume natural:  la o treime de pahar de suc de orz se adaugă două treimi de apă sau suc proaspăt stors.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.