Curca fiarta in aspic
PrinteazaCurca fiarta in aspic din: curca, carne de vita, picioare de vitel, slanina, sunca, morcov, patrunjel, ceapa, vin, sare, piper, zeama de carne.
- o curcă
- 150 g carne de vacă
- 2 picioare de viţel
- 200 g slănină
- 150 g şuncă
- un morcov
- pătrunjel verde
- 2 cepe
- un pahar vin alb
- sare
- piper
- 3-4 pahare zeamă de carne
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă bine curca, i se taie capul, gâtul şi vârful aripilor.
Intr-o tavă mare se pune curca peste felii de slănină şi în jurul ei se împrăştie bucăţile de şuncă, de came, felii de morcov, de ceapă, pătrunjel verde tocat, sare, şi piper şi picioarele de viţel.
Peste toate se toarnă vinul şi zeama de carne, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Când curca este fiartă, se scoate, iar zeama se strecoară, se curăţă de grăsimi, se limpezeşte şi se dă la rece.
După ce s-a închegat, aspicul se taie bucăţele şi se pune în jurul curcii, aranjată pe o farfurie.
Pofta buna!