Curca fiarta in aspic

Printeaza

Curca fiarta in aspic din: curca, carne de vita, picioare de vitel, slanina, sunca, morcov, patrunjel, ceapa, vin, sare, piper, zeama de carne.

Ingrediente:Curca fiarta in aspic

  • o curcă
  • 150 g carne de vacă
  • 2 picioare de viţel
  • 200 g slănină
  • 150 g şuncă
  • un morcov
  • pătrunjel verde
  • 2 cepe
  • un pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 3-4 pahare zeamă de carne

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă bine curca, i se taie capul, gâtul şi vârful aripilor.

Intr-o tavă mare se pune curca peste felii de slănină şi în jurul ei se împrăştie bucăţile de şuncă, de came, felii de morcov, de ceapă, pătrunjel verde tocat, sare, şi piper şi picioarele de viţel.

Peste toate se toarnă vinul şi zeama de carne, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Când curca este fiartă, se scoate, iar zeama se strecoară, se curăţă de grăsimi, se limpezeşte şi se dă la rece.

După ce s-a închegat, aspicul se taie bucăţele şi se pune în jurul curcii, aranjată pe o farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.