Curca umpluta cu ciuperci
PrinteazaCurca umpluta cu ciuperci din: curca, umplutura de ciuperci, unt, apa, sare, piper.
- 1 curcă
- 1/2 kg umplutură cu ciuperci
- 1 lingură unt
- apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Smulgem penele şi pîrlim curca. Apoi scoatem intestinele pe la gît, scoatem iadeşul (edeşul) şi spălăm bine pasărea. Putem spinteca pasărea pentru umplut şi pe la spinare.
Umplem curca cu umplutură de ciuperci amestecată cu găluştele. Introducem umplutura prin aceeaşi deschizătură prin care am scos intestinele.
Legăm pasărea cu aţă, dăm sare, piper şi aşezăm în tavă, apoi turnăm peste ea unt topit şi dăm la cuptor. Cînd începe să se rumenească, adăugăm în tavă apă clocotită şi ţinem în cuptor pînă ce este gata, stropind des cu sucul cărnii.
Cand curca este friptă, scoatem aţele, o tăiem şi servim cu sos.
Pofta buna!