Curca umpluta cu ciuperci

Printeaza

Curca umpluta cu ciuperci din: curca, umplutura de ciuperci, unt, apa, sare, piper.

Ingrediente:Curca umpluta cu ciuperci

  • 1 curcă
  • 1/2 kg umplutură cu ciuperci
  • 1 lingură unt
  • apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Smulgem penele şi pîrlim curca. Apoi scoatem intestinele pe la gît, scoatem iadeşul (edeşul) şi spălăm bine pasărea. Putem spinteca pasărea pentru umplut şi pe la spinare.

Umplem curca cu umplutură de ciuperci amestecată cu găluştele. Intro­ducem umplutura prin aceeaşi deschiză­tură prin care am scos intestinele.

Le­găm pasărea cu aţă, dăm sare, piper şi aşezăm în tavă, apoi turnăm peste ea unt topit şi dăm la cuptor. Cînd începe să se rumenească, adăugăm în tavă apă clocotită şi ţinem în cuptor pînă ce este gata, stropind des cu sucul cărnii.

Cand curca este friptă, scoatem aţele, o tăiem şi servim cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.