mazare, ardei, ceapa verde, mustar, miere, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 1 ardei roșu, tăiat cubulețe 2 cepe verzi, tăiate fin 2 linguri de muștar 1 lingură de miere 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper, […]
Curcan in aspic
PrinteazaCurcan in aspic din: curcan, sare, aspic, paine, legume.
Ingrediente:
- curcan
- sare
- aspic
- pîine
- legume
Mod de preparare:
Curcan in aspic: frige curcanul la cuptor pană se rumeneşte, se lasă să se răcească şi se taie pieptul şi pulpele în aşa fel ca să se poată monta la loc.
taie pieptul şi pulpele în felii, care sc ung cu aspic foarte subţire şi se lipesc la loc, redînd forma iniţială.
ornează, se glasează cu aspic şi se aşază pe un postament de paine prăjită, îmbrăcată cu staniol.
Picioarele curcanului se îmbracă cu staniol, iar la vîrfuri se pun papiote de hîrtie albă.
Pe platou, în jurul curcanului, se decorează cu mule de aspic sau cu diferite legume.
Curcanul poate fi lăsat şi întreg, fără a i se tăia pieptul în felii, care să fie apoi lipite la loc.
Pofta buna!
Salată de mazăre proaspătă cu sos de muștar și miere
Hreanul: Istorie, Beneficii, Contraindicații și Valori Nutriționale
Hreanul (științific denumit “Armoracia rusticana”) este o plantă perenă care face parte din familia Brassicaceae. Este cunoscut în principal pentru rădăcina sa pungentă, care este folosită ca condiment sau ca ingredient în diverse preparate culinare. Istoria hreanului: Hreanul este originar din sud-estul Europei și vestul Asiei. A fost […]