Curcan in aspic

Printeaza

Curcan in aspic din: curcan, sare, aspic, paine, legume.

Ingrediente:

  • curcan
  • sare
  • aspic
  • pîine
  • legume

 

Mod de preparare:

Curcan in aspic: frige curcanul la cuptor pană se rumeneşte, se lasă să se răcească şi se taie pieptul şi pulpele în aşa fel ca să se poată monta la loc.

taie pieptul şi pulpele în felii, care sc ung cu aspic foarte subţire şi se lipesc la loc, redînd forma iniţială.

ornează, se glasează cu aspic şi se aşază pe un posta­ment de paine prăjită, îmbrăcată cu staniol.

Picioarele curcanului se îmbracă cu staniol, iar la vîrfuri se pun papiote de hîrtie albă.

Pe platou, în jurul curca­nului, se decorează cu mule de aspic sau cu diferite legume.

Curcanul poate fi lăsat şi întreg, fără a i se tăia pieptul în felii, care să fie apoi lipite la loc.

 

Pofta buna!

 

 

Salată de mazăre proaspătă cu sos de muștar și miere

mazare, ardei, ceapa verde, mustar, miere, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 1 ardei roșu, tăiat cubulețe 2 cepe verzi, tăiate fin 2 linguri de muștar 1 lingură de miere 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper, […]

 

Hreanul: Istorie, Beneficii, Contraindicații și Valori Nutriționale

Hreanul (științific denumit “Armoracia rusticana”) este o plantă perenă care face parte din familia Brassicaceae. Este cunoscut în principal pentru rădăcina sa pungentă, care este folosită ca condiment sau ca ingredient în diverse preparate culinare. Istoria hreanului: Hreanul este originar din sud-estul Europei și vestul Asiei. A fost […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.