Curcan cu ciuperci şi hrean

Printeaza

Curcan cu ciuperci si hrean din: fileuri de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, faina, hrean, patrunjel, sare si piper negru.

Ingrediente:

  • 450 g fileuri de curcan, fără piele
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • 75 g ceapă, tocată
  • 225 g ciuperci, tăiate felii
  • 50 g faină albă
  • 600 ml lapte degresat
  • 1-2 linguri hrean ras sau hrean conservat (nu cremă de hrean)
  • 2 linguri pătrunjel sau fire de chives, tocate
  • sare şi piper negru

ornare:

  • crenguţe de pătrunjel proaspăt

 

Mod de preparare:

taie curcanul în şuviţe de 1 cm. Se încălzeşte 1 linguriţă de ulei într-o tigaie mare care nu lipeşte sau într-un tuci.

rumeneşte ceapa 5 minute, până se înmoaie. Fâşiile de curcan se ung cu cealaltă linguriţă de ulei, frecându-se cu mâna,

adaugă la ceapă şi se prăjesc rapid 5 minute.

adaugă ciupercile şi restul de ulei şi se mai prăjesc rapid 2-3 minute. presară făina.

mai prăjeşte 1 minut. După aceea se adaugă treptat laptele, frecând fundul tigăii sau al tuciului pentru a desprinde bucăţelele prinse.

dă în clocot şi se mai fierbe 1 minut, apoi se reduce flacăra şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

amestecă hreanul după gust, se adaugă verdeaţa, se sărează şi se piperează.

mai lasă să fiarbă încă 5 minute, apoi se ornează cu pătrunjel şi se serveşte.

 

Curcan cu ciuperci şi hrean

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.