Curcan in crusta subtire de cartofi
PrinteazaCurcan in crusta subtire de cartofi din: piept de curcan, cartofi, ceapa, usturoi, suc de mere, ulei, cimbru, amidon, sare, piper.
- 800 g piept de curcan
- 2 cartofi mari
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 250 ml suc de mere
- 3 linguri de ulei
- 6 fire de cimbru proaspăt
- 1 lingură de amidon de porumb
- sare şi piper negru după gust
Pentru uns:
- 3 linguri de ulei
- 1 linguriţă de piper roşu
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Tocaţi pieptul de curcan în cuburi şi asezonaţi cu sare şi piper negru.
Apoi prăjiţi carnea într-o tigaie cu uleiul încins până când devine aurie.
Adăugaţi frunzele de cimbru, ceapa tăiată în felii şi usturoiul tocat grosier.
Imediat ce s-au înmuiat, turnaţi sucul de mere, păstrând însă 2-3 linguri pentru mai târziu.
Dizolvaţi amidonul în sucul de mere rămas şi turnaţi totul în tigaie pentru a îngroşa puţin sosul.
Mai lăsaţi pe foc timp de 3-4 minute.
Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii foarte subţiri cu ajutorul unui dispozitiv de feliat.
Turnaţi puţină apă într-o tigaie, adăugaţi sare şi aduceţi la punctul de fierbere.
Adăugaţi cartofii în apă. Opăriţi-i timp de aproximativ cinci minute. Apoi scurgeţi apa fierbinte şi turnaţi apă rece.
Aşezaţi o parte din mâncarea de curcan într-un vas de ceramică mare.
Aranjaţi feliile de cartofi în formă de evantai, deasupra, şi ungeţi cu amestecul de ulei, piper roşu, sare şi piper negru.
Repetaţi cu restul de umplutură şi cartofi. I
ntroduceţi preparatul timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit la 240°C
Pofta buna!