Curcan cu ciuperci şi hrean
PrinteazaO reteta simpla de curcan cu ciuperci si hrean din: fileuri de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, faina, hrean, patrunjel, sare si piper negru.
- 450 g fileuri de curcan, fără piele
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 75 g ceapă, tocată
- 225 g ciuperci, tăiate felii
- 50 g faină albă
- 600 ml lapte degresat
- 1-2 linguri hrean ras sau hrean conservat (nu cremă de hrean)
- 2 linguri pătrunjel sau fire de chives, tocate
- sare şi piper negru
ornare:
- crenguţe de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Se taie curcanul în şuviţe de 1 cm. Se încălzeşte 1 linguriţă de ulei într-o tigaie mare care nu lipeşte sau într-un tuci. Se rumeneşte ceapa 5 minute, până se înmoaie. Fâşiile de curcan se ung cu cealaltă linguriţă de ulei, frecându-se cu mâna, Se adaugă la ceapă şi se prăjesc rapid 5 minute.
Se adaugă ciupercile şi restul de ulei şi se mai prăjesc rapid 2-3 minute. Se presară făina. Se mai prăjeşte 1 minut. După aceea se adaugă treptat laptele, frecând fundul tigăii sau al tuciului pentru a desprinde bucăţelele prinse.
Se dă în clocot şi se mai fierbe 1 minut, apoi se reduce flacăra şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se amestecă hreanul după gust, se adaugă verdeaţa, se sărează şi se piperează. Se mai lasă să fiarbă încă 5 minute, apoi se ornează cu pătrunjel şi se serveşte.
Curcan cu ciuperci şi hrean
Poftă bună!