Curcan cu ciuperci si masline
PrinteazaCurcan cu ciuperci si masline din: curcan, sunca, ciuperci, ulei, rosii, masline, tarhon, usturoi, cimbru, orez, cascaval, faina, vin, sare, piper.
- 1 curcan de 3,5 kg
- 200 g şuncă afumată
- 300 g bucăţi ciuperci mari, albe
- 200 ml ulei
- 400 g roşii
- 200 g măsline verzi
- 1 legătură cu tarhon
- sare
- 4-5 căţei de usturoi
- piper
- cimbru
- 250 g orez
- 100 g caşcaval
- 1 linguriţă de cartofi (făină)
- un pahar cu vin roşu
Mod de preparare:
Scoateţi pieptul şi pulpele de la curcan şi împănaţi-le cu şuncă afumată şi ciuperci. Aşezaţi-le apoi într-o tavă adâncă după ce le-aţi dat cu sare şi piper, după gust.
Stropiţi curcanul cu puţină apă, după care îl puneţi la cuptor pentru o oră şi jumătate.
Pe parcurs, puneţi alături de friptură cuburi mici din pulpa de roşii, cimbru, usturoiul şi ciupercile tăiate. Separat, fierbeţi circa o oră câteva oase cu ceapa tocată.
Din orez faceţi rizoto cu caşcaval, aşezaţi-l pe platou şi peste acesta puneţi friptura tăiată. Garnisiţi-o apoi cu sosul din tavă, cu ciuperci, măsline, roşii.
Legaţi sosul cu făină de cartofi şi diluaţi-l cu vin roşu. Cu o parte din sos stropiţi friptura şi restul aduceţi-l la masă în sosieră.
Pofta buna!