Curcan cu galuste de carne
PrinteazaCurcan cu galuste de carne
- 1 curcan de 3,500 kg
- 350 g nuci noi
- sare
- 1 lingură de făină
- 150 g unt
- 350 g orez
- 1 ou
- 1 felie de franzelă
- 3 linguri de smantană
- 1 ceapă
- 1 ţelină
Mod de preparare:
Se scoate de la curcan o pulpă, din care se face o tocătură cu ficatul, franzela înmuiată şi stoarsă şi pipota (se dau prin maşina de tocat) si se amestecă cu sare, piperşi un ou crud.
Restul de curcan se fierbe în apă cu sare, ţelină şi ceapă, circa 1 1/2 oră.
Se face sosul cu 70 g unt, 1 1/2 lingură de făină, supă de curcan şi smantană. Se curăţă nucile de pieliţă, se pisează în piuă şi se amestecă cu jumătate de sos.
Curcanul se taie, se aşază pe platou şi se garniseşte cu pilaf (orez, unt şi supă de curcan) şi cu găluşte din tocătură.
Nucile pisate puse în sos se înfierbîntă bine şi se dau peste curcă.
Restul de sos se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!