Curcan cu gutui si ceapa

Printeaza

Curcan cu gutui

Ingrediente:Curcan cu gutui si ceapa

  • 1kg carne curcan
  • 1kg gutui
  • 2 cepe
  • 100ml ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri bulion
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se spala, se taie bucatele si se caleste inabusit in 50ml ulei si o cescuta de apa, pana ce se evapora toata apa si bucatile de carne se rumenesc usor.

Ceapa se curata, se taie julien si se caleste in uleiul ramas. Se adauga faina, bulionul si se stinge cu putina apa pentru a obtine un sos.

Separat, se caramelizeaza zaharul, peste care se toarna sosul. Daca este prea gros, se dilueaza cu apa. Se da intr-un clocot, apoi se pune sosul strecurat peste carne si se lasa sa fiarba impreuna 15-20 de minute.

Gutuile se curata de seminte, se taie felii, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se dau la cuptor pentru circa 30 de minute.

Se pune carnea cu sos peste gutui, se potriveste de sare si se mai lasa la cuptor 20 – 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.