Curcan cu lapte de cocos si scoici
PrinteazaCurcan cu lapte de cocos si scoici din: piept de curcan sau pui, ulei, midii, lapte de cocos, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, rosie, chimion, coriandru, scortisoara, curry, paprica, piper, sos de scoici, sos de soia, patrunjel.
- 500 g piept de curcan sau de pui
- 4 linguri ulei
- 30 midii gata curăţate
- 300 ml lapte de cocos neîndulcit
- 2 cepe de mărime medie
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei mic iute roşu, 10- 12 cm
- ghimbir proaspăt
- 1 roşie mică
- o linguriţă chimion măcinat
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- 1 linguriţă scorţişoară pudră
- 1 linguriţă curry pudră
- 1 linguriţă paprica
- 1 linguriţă piper alb
- 2 linguri sos de scoici
- 2 linguri sos de soia
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pieptul de curcan îl tai fâşiuţe. Pregăteşti apoi condimentele.
Toci mărunt ghimbirul, curăţat de coajă, ardeiul iute şi usturoiul. Intr-o tigaie încăpătoare încingi uleiul. Adaugi ghimbirul, ardeiul iute şi usturoiul şi amesteci scurt. Presari apoi şi condimentele.
Adaugi imediat fâşiile de curcan, iar când carnea devine opacă, pui ceapa tocată fâşii. Le căleşti împreună până ce se evaporă lichidul, apoi adaugi laptele de cocos. Pui sosul de soia şi cel de scoici şi laşi să fiarbă mâncarea până scade sosul.
Adaugi apoi scoicile, odată cu roşia tăiată în cubuleţe. Laşi la fiert încă 5 minute, să dea în clocot, apoi serveşti preparatul cu o garnitură de orez fiert, simplu.
Pofta buna!