Curcan cu mango
PrinteazaCurcan cu mango din: piept de curcan, sos de soia, portocale, miere, mango, avocado, ghimbir, rucola, sare, piper, menta, ulei.
- 1 kg piept de curcan (raţă sau pui)
- 100 ml sos de soia
- 2 portocale
- 100 g miere
- 3 cm rădăcină de ghimbir
- sare şi piper
- 1 caserolă cu rucola
- 1 mango
- 1 avocado
- frunze de mentă
- 1 legătură leurdă
- sucul de la 1 lămâie
- câte 1 linguriţă oţet balsamic
- câte 1 linguriţă ulei de măsline
- sos de soia
- 1 ardei roşu tocat mărunt
- 1 linguriţă miere
Mod de preparare:
Se spală pieptul, se unge cu sos de soia şi se lasă la frigider pentru două ore. Se trage apoi la tigaie, fără ulei, timp de 1 minut pe fiecare parte, apoi se aşază într-o tavă.
Se prepară un amestec din sucul de portocale, mierea, ghimbirul ras, 50 ml sos de soia, sare şi piper şi se toarnă peste carnea din tavă.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute, până ce se caramelizează sosul.
Când este gata, se scoate carnea din cuptor, se felia-ză subţire şi se aşază pe un pat de frunze de rucola, leurdă, felii de mango şi avocado, mentă. Se prepară apoi un sos din sucul de lămâie, oţet balsamic, ulei de măsline, sos de soia, ardeiul roşu şi miere.
Sosul se toarnă deasupra.
Pofta buna!