Curcan cu sos alb (varianta)
PrinteazaCurcan cu sos alb din: aripa de curcan, vin, zeama de curcan, unt, ulei, faina, sare, piper.
- 1 aripă de curcan fiartă
- 1 pahar cu vin alb
- 1 cană cu zeamă de curcan
- 1 lingură cu unt
- 3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu făină
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Scurge carnea de curcan de zeama în care a fiert. Aşaz-o într-o tavă cu ulei şi pune-o să se rumenească puţin în cuptorul încins.
Intr-o cratiţă, topeşte untul, adaugă făina şi amestecă (să nu se prindă şi să nu se adune cocoloaşe).
Adaugă zeama de curcan şi amestecă până se dizolvă uniform.
Lasă să fiarbă şi amestecă din când în când, ca să nu se prindă. Când sosul s-a îngroşat, adaugă vinul, amestecă, asezonează cu sare şi piper şi ia-l de pe foc.
Toarnă sosul fierbinte peste carnea de curcan rumenită şi serveşte preparatul cald, cu salată verde.
Pofta buna!