Curcan cu spaghete si sos de vin
PrinteazaCurcan cu spaghete sis sos de vin din: curcan, sare, piper, salvie, sunca, ceapa verde, ulei, vin, spaghete, unt, coaja de lamaie, parmezan.
- 8 felii file de curcan (de 70 g)
- sare
- piper
- 16 frunze mari de salvie
- 8 felii subtiri sunca
- 1 legatura ceapa verde
- 3 linguri ulei
- 50 ml vin rosu
- 150 ml vin alb
- 250 g spaghete
- 50 g unt
- 2 linguri coaja de lamaie
- 40 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se spală carnea de curcan, se şterge şi se bate. Se condimentează. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie felii. Se aşază pe fiecare felie de carne câte o felie de şuncă, o frunză de salvie şi 2-3 bucăţi de ceapă verde. Se rulează carnea şi se fixează cu scobitori.
Carnea se prăjeşte în 2 linguri de ulei fierbinte şi se stinge apoi cu vin alb şi roşu. Se acoperă şi se lasă să se înăbuşe cca 15 min. Se condimentează apoi sosul.Se fierb spaghetele într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se scurg şi se călesc puţin în unt topit cu coajă de lămâie. Restul de salvie se prăjeşte într-o lingură de ulei de măsline. Carnea de curcan se serveste acompaniata de sos, spaghete şi salvie. Peste spaghete se presară parmezan ras.
Curcan cu spaghete si sos de vin
Pofta buna!