Curcan cu tocana de ardei
PrinteazaO reteta de piept de curcan cu ceapa, sare, piper, rozmarin, boia de ardei dulce, ardei gras, patrunjel si ulei.
- un piept de curcan
- 2 cepe
- sare
- piper
- rozmarin
- boia de ardei dulce
- 2 linguri pasta de rosii
- un kilogram de ardei gras
- 2-3 fire de patrunjel
- ulei
Mod de preparare:
Se dezosează pieptul de curcan, se condimentează cu sare şi piper, cimbru şi rozmarin şi doi căţei de usturoi, se pune într-o tavă de aragaz şi se stropeşte cu puţin ulei şi apă şi se bagă la cuptor.
Cât timp stă pieptul de curcan la cuptor, se pregăteşte tocana de ardei copţi. Se taie ceapa solzişori, se pune la călit în tigaie cu puţin ulei şi se stropeşte cu apă ca să se înmoaie.
Se decongelează ardeii copţi, se taie bucăţi potrivite şi se pun peste ceapă. Se lasă să se călescă până scade sosul, se adaugă pasta de roşii şi condimentele după gust (sare, piper, cimbru şi boia de ardei) şi se mai lasă câteva minute să fiarbă.
După ce s-a copt pieptul de curcan, se scoate din cuptor, se taie fâşii potrivite, se aşază pe un platou şi se stropeşte cu sos, iar tocana de ardei se pune lângă fâşiile de carne şi se ornează cu fire de pătrunjel.
Poftă bună!