Curcan cu tocana de ardei

Printeaza

O reteta de piept de curcan cu ceapa, sare, piper, rozmarin, boia de ardei dulce, ardei gras, patrunjel si ulei.

Ingrediente:Curcan cu tocana de ardei

  • un piept de curcan
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri pasta de rosii
  • un kilogram de ardei gras
  • 2-3 fire de patrunjel
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se dezosează pieptul de curcan, se condimentează cu sare şi piper, cimbru şi rozma­rin şi doi căţei de usturoi, se pune într-o tavă de aragaz şi se stropeşte cu puţin ulei şi apă şi se bagă la cuptor.

Cât timp stă pieptul de curcan la cuptor, se pregăteşte tocana de ardei copţi. Se taie ceapa solzişori, se pune la călit în tigaie cu puţin ulei şi se stro­peşte cu apă ca să se înmoaie.

Se decongelează ardeii copţi, se taie bucăţi potrivite şi se pun peste ceapă. Se lasă să se călescă până scade sosul, se adaugă pasta de roşii şi condi­mentele după gust (sare, piper, cimbru şi boia de ardei) şi se mai lasă câteva minute să fiarbă.

După ce s-a copt pieptul de curcan, se scoate din cuptor, se taie fâşii potrivite, se aşază pe un platou şi se stropeşte cu sos, iar tocana de ardei se pune lângă fâşiile de carne şi se ornează cu fire de pătrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.