Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie
PrinteazaCurcan la cuptor cu cimbru si lamaie din: curcan, unt, cimbru, vin alb, zeama de lamaie.
- 1 curcan de 4,5-5 kg
- 50 g unt
- cateva crengute de cimbru
- 150 ml vin alb
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge curcanul cu unt, presară sare, piper si cimbru din abundenţă.
Aşaza-l în tava de friptură cu pieptul în jos, adaugă vinul şi 150 ml apă şi apoi stropeşte cu zeama de lămâie.
Dă la cuptor între 2 ore şi 2 ore şi 30 min.
Intoarce curcanul cu pieptul în sus în ultimele 30 min ca să se rumenească.
Este gata atunci când termometrul indică 65°C sau când, înţepat în partea cea mai groasă, zeama scursă este limpede.
Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie
Pofta buna!