Curcan la cuptor cu ierburi aromatice

Printeaza

Curcan la cuptor cu ierburi aromatice din: curcan, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, zahar, suc de portocale, merisoare, ierburi aromatice.

 

Ingrediente:

  • 1 curcan de 5 kg
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita de piper
  • pentru glazura: zahar, suc de portocale, merisoare
  • 1 cana supa de pui
  • ierburi aromatice, merisoar si portocala

 

 

Mod de preparare:

Unge curcanul (spălat şi uscat) cu uleiul de măsline şi asezonează cu sare şi piper.

Aşează curcanul pe o hârtie de copt şi ţine-l 1 h în cuptorul preîncălzit la 200°C.

Glazura de portocale şi merişoare: amestecă într-un recipient 100 g de zahăr cu 100 ml suc de portocale.

Adu totul la punctul de fierbere. Adaugă 250 g de merişoare şi fîerbe-le 8-10 minute, până se înmoaie.

Scoate curcanul de la cuptor şi unge-l cu glazura de portocale şi merişoare.

Toarnă supa de pui pe hârtia de copt (să nu se ardă) şi ţine curcanul la cuptor încă 20 de minute (70°C).

Scoate curcanul din cuptor şi unge-l cu restul de glazură. Iar din grăsimile şi sucurile rămase pe hârtia de copt, fă sosul, pe care îl pui peste garnitura de ierburi aromatice, portocale şi merişoare.

 

Curcan la cuptor cu ierburi aromatice

Curcan_la_cuptor_cu_ierburi_aromatice

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.